Kolombiya'da arkeologlar içi değerli eşyalarla dolu 8 kavanoz buldu

Kolombiya'nın başkenti Bogota yakınlarında bir tapınak ve bitişiğindeki mezarların içinde, içinde zümrüt dolu sekiz seramik kavanoz keşfedildi.

Hurriyet.com.tr

Arkeologlar, Kolombiya'da bir tapınak ve bitişiğindeki mezarların içinde, içinde zümrüt bulunan sekiz seramik kavanoz buldu. Bulunan kavanozların 600 yıl önce yaşayan ve 'kayıp altın şehir' efsanesine ilham olan Muisca halkına ait olduğu bildirildi.

Hürrriyet'te yer alan habere göre, Kolombiya'nın günümüzdeki başkenti Bogota yakınlarında çalışma yapan arkeologlar Muisca kasabasının kalıntılarındaki tapınağı ve mezarları ortaya çıkardılar.

Francisco Correa liderliğinde çalışan ekip bölgede yol yapımı öncesinde yürütülen kazılarda zümrütlerle dolu 8 seramik kavanoz ve metalik figürler buldu.

ZÜMRÜTLERLE DOLU 8 SERAMİK KAVANOZ

Bulunan figürlerin bazıları hayvanlara benziyor, diğerleri ise daha çok asalı ve silahlı insanlara benziyor. Figürlerin bulunduğu tapınağın tapma ritüelleri ile ilgili olabileceği düşünülüyor.

KAYIP KENT EFSANESİ

Keşfin yapıldığı antik kentte bir zamanlar Kolombiya'nın yerli halklarından Muiskalar yaşıyordu. Muiskalar, yaklaşık 600 yıl önce "ofrendatario" adı verilen kavanozlar üretiyordu. Muisca halkı özellikle metal işçiliğindeki becerileriyle ünlüydü.

Livescience'a açıklama yapan arkeolog Francisco Correa, bölge halkının değişik ritüellere sahip olduğuna dikkat çekerek, bazı törenler sırasında kabile reisinin vücudunu altın parçacıklarından yapılmış bir merhemle kapladıklarını anlattı.