Kız öğrenciler yine zehirlendi

İran'ın Urmiye şehrinde 450 üniversite öğrencisinin kaldığı kız yurdunda kaynağı henüz belirlenemeyen bir gazdan etkilenen yüzlerce öğrenci zehirlendi.

AA

İran'da kız öğrencilerin zehirlenme vakaları artarak devam ediyor. Urmiye şehrinde üniversite öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda yüzlerce öğrenci zehirlendi. İran medyasında yer alan haberde, kız yurdunda kalan 450 üniversite öğrencisinden yüzlercesinin bilinmeyen bir gazdan zehirlendiği belirtildi. Zehirlenen öğrencilerden 29'u hastanede tedavi altına alınırken, diğer öğrencilerin tedavilerine ise ayaktan devam edildiği aktarıldı. Kız öğrenci zehirlemelerinin amacının kızlar için okulların kapatılması olduğu iddia ediliyor.

AZOT TESPİT EDİLDİ

İran'da son 3 ay içerisinde Kum, Burucerd, Tahran ve Erdebil şehirlerindeki 71'i aşkın okulda görülen ve bin 600'ün üzerinde kız öğrencinin zehirlendiği olaya zehirli bir gazın sebep olduğu açıklanmıştı. İran Meclisi Sağlık Komisyonu üyesi Zehra Şeyhi, ülke genelinde toplam bin 657 kız öğrencinin zehirlendiğini belirterek, öğrencilerin sadece baş dönmesi ve yorgunluk belirtileriyle hastaneye kaldırıldıklarını, zehirlenmelerin paniğe neden olmaması gerektiğini söylemişti. Nedeni henüz net olarak açıklanmayan zehirlenme vakalarıyla ilgili çalışma yürüten Meclis Eğitim, Araştırma ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Alirıza Monadi Sefidan, "Yapılan takip ve test sonuçlarına göre, okullarda kullanılan zehirde N2 (azot) gazının bulunduğu tespit edildi" açıklamasında bulunmuştu.

REİSİ, DÜŞMANLARI SORUMLU TUTTU

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kız çocukların toplu zehirlenme vakalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Reisi, zehirlenmelerden ülkesinin düşmanlarının sorumlu olduğunu söyledi. Ülkenin ilerlemesiyle birlikte düşmanlıkların da arttığını kaydeden Reisi, kız çocuklarının zehirlenmelerini okullarda güvensizlik ve ailelerde endişe ortamı oluşturma girişimi olarak yorumladı.