Kırım güçlü patlamalarla vuruldu

Kırım, Ukrayna donanmasına ait insansız hava araçları ve bir seyir füzesinin Sivastopol limanındaki bir tersaneyi vurarak onarımdan geçmekte olan iki Rus savaş gemisine zarar vermesinden bir gün sonra, bir başka ''güçlü'' patlama ile sarsıldı.

Aksam.com.tr

Kırım, Ukrayna donanmasına ait insansız hava araçları ve bir seyir füzesinin Sivastopol limanındaki bir tersaneyi vurarak onarımdan geçmekte olan iki Rus savaş gemisine zarar vermesinden bir gün sonra, bir başka "güçlü" patlama gecesiyle sarsıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Perşembe sabahı hava savunma sistemlerinin, 2014 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yasadışı olarak ilhak edilen Karadeniz yarımadasında Ukrayna'ya ait 11 uçak tipi insansız hava aracını imha ettiği belirtildi.

Kırım'ın Yevpatoria, Zaozerne ve Uyutne bölgelerinde yaşayanlar sabahın erken saatlerinden itibaren patlamalar olduğunu bildirirken, Rus Telegram kanalları büyük patlamaları ve havaya yükselen dumanları gösteren çok sayıda video ve fotoğraf yayınladı.

"Crimean Wind" Telegram kanalı, patlamaların Perşembe sabahı saat 5'ten sonra "insansız hava araçları geldikten" sonra başladığını ve Yevpatoria'daki patlamaların birçok "evin sallanmasına" neden olduğunu bildirdi.

Ukrayna saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi.