Kim Jong-un iğne ipliğe döndü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un son günlerde, verdiği kilolarla gündeme geliyor. Geçen yıl 140 kilo olduğu bilinen Kim, yeni görünümüyle endişelere yol açarken, saat kayışındaki detay gözlerden kaçmadı.

Yaklaşık bir aylık bir sürenin ardından iktirdaki Kuzey Kore İşçi Partisi'nin toplantısında konuşan Kim Jong-un'un oldukça zayıfladığı görüldü. Geçen yıl 140 kilo olduğu düşünülen Kuzey Kore liderinin yeni görünümü, sağlığıyla ilgili spekülasyonları artırdı.

Reuters'ta yer alan habere göre; geçen hafta sonlarında bir iktidar partisi politbüro toplantısında konuşan Kim'in fotoğraflarını analiz eden NK News, bir ayın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkan Kim Jong-un'un "önemli miktarda kilo" kaybettiğini açıkladı.

KAYIŞINI SIKTI

Seul merkezli web sitesi, 37 yaşındaki Kim'in en sevdiği ve 12 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen saatinin kayışının bollaştığını gösteren büyütülmüş görüntüler yayınladı. Fotoğraflarda, Kim'in sol bileğinin bu yıl Kasım 2020 ve Mart aylarında çekilen benzer görüntülerden çok daha ince olduğunu gösteriyor.

Babası Kim Jong-il'i Aralık 2011'de kalp krizinden yitiren Kim'in ağır bir sigara tiryakisi olduğu belirtilirken, kilosuna ve yaşam tarzı nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtildi.

GEÇEN YIL 140 KİLO OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYORDU

NK News, Güney Kore ulusal istihbarat servisinin geçen yıl Kim'in 140 kilogram ağırlığa sahip olduğuna inandığını ve 2011 sonlarında iktidara geldiğinden bu yana yılda ortalama 6-7 kg kazandığına düşündüklerini yazdı.

Ancak, Kim'in değişen görünümünün bir hastalığın sonucu mu yoksa bilinçli bir kilo verme kararı mı olduğu net değil.