Katliamın ortağı ABD! Refah'ta kırmızı çizgi lafta kaldı

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 237 gündür aralıksız sürüyor. İşgal ordusu Refah'ta masum sivilleri bombaladı. Türkiye başta olmak üzere dünyadan İsrail'in Refah saldırılarına tepkiler artarken, katliamın ortağı ABD, 'kırmızı çizgi'nin aşılmadığı iddia etti!

Ajanslar

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmuyor

İsrail, genç, çocuk yaşlı demeden binlerce masum insanı katlederken, dünyadan bu soykırıma tepkiler artarak devam ediyor.

KATLİAMIN ORTAĞI ABD: REFAH'TA KIRMIZI ÇİZGİ AŞILMADI

ABD yönetiminin, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırının, ABD Başkanı Joe Biden'ın iki ay önce belirlediği "kırmızı çizgiyi" aşmadığına karar verdiği belirtildi.

Politico'nun haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey ABD'li yetkili, İsrail'in Refah'taki çadır kampına yönelik son saldırısını ve ABD yönetiminin tepkisini değerlendirdi.

Yetkili, Washington yönetiminin, onlarca Filistinli sivilin öldüğü ve yaralandığı saldırının, Biden'ın 9 Mart'ta ilk kez açıkladığı "kırmızı çizgiyi geçmediğini" düşündüğünü aktardı.

"(REFAH) ŞU ANA KADAR FARKLI BİR ASKERİ OPERASYON"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Olayı duyunca hemen İsrail hükümetine ulaşıp olayla ilgili derin endişemizi dile getirdik ve kapsamlı soruşturma yapılması yönünde onları teşvik ettik." ifadesini kullanmıştı.

Refah'taki saldırıların şu ana kadar "Gazze ve Han Yunus'takilerin ölçeğinde olmadığını" savunan Miller, "(Refah) Şu ana kadar farklı bir askeri operasyon." diye konuşmuştu.

BEYAZ SARAY: İSRAİL'İN REFAH'TAKİ SALDIRISI "KIRMIZI ÇİZGİYİ" AŞMADI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de Biden'ın "İsrail Refah'a girerse silah yardımını durdurabiliriz" şeklindeki kırmızı çizgisinin aşılıp aşılmadığıyla ilgili sorulara, "İsrail'in son hava saldırısı, nüfusun yoğun olduğu yerlere kapsamlı saldırı" olmadığı iddiasıyla ABD'nin "kırmızı çizgisini geçmedi" şeklinde yanıt vermişti.

"Refah'ta halen kapsamlı kara operasyonu olduğunu düşünmüyoruz. İsrail'in Refah'ı büyük birliklerle ezdiğini görmek istemiyoruz. Halen buna inanıyoruz ve o noktada değiliz." ifadelerini kullanan Kirby, İsrail ordusunun kendileriyle halen güvenilir ve uygulanabilir bir plan paylaşmadığını da sözlerine eklemişti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA GAZZE'DE YAŞANANLAR

13:51 İsrail askerleri Batı Şeria'da 20 Filistinliyi gözaltına aldı

12:47 UNRWA: Gazze'de aileler görülmemiş acil sağlık sorunlarıyla karşı karşıya

12:25 İsrail'in Refah'a gece boyu düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli öldü

10:05 İsrail, UNRWA'dan Doğu Kudüs'teki ofislerini bir ay içinde boşaltmasını istedi

09:54 Dünya Merkez Mutfağı, İsrail saldırılarının hedefindeki Refah'ta faaliyetlerini durdurdu

09:50 ABD'li yetkililerin İsrail'in Refah saldırılarına desteği sürüyor

09:20 İsrail ordusu Gazze'de bir, Batı Şeria'da 2 askerinin daha öldüğünü açıkladı

05:00 İsrail'in Gazze şehrinin doğusundaki bir eve düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Filistinli şehit oldu.

04:00 Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce gösterici, "Gazze'deki soykırımı" kınamak üzere bir araya geldi.

03:00 İsrail'in Refah'taki çadır kampa düzenlediği saldırı Almanya'nın başkenti Berlin'de büyük bir yürüyüşle protesto edildi.

02:30 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Filistin Kızılayı'na ait bir ambulansı vurduğunu ve olayda 2 sağlık görevlisinin öldüğünü duyurdu.

00:00 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi'nin, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının bu yılın sonuna kadar devam etmesini beklediği" şeklindeki açıklamasına katılmadıklarını ve Gazze'ye yönelik saldırıların "mümkün olan en kısa sürede" bitmesini umduklarını söyledi.