Katliam telefonu

İsrail istihbaratının Gazze'de sivilleri arayıp evlerini ve binalarını derhal boşaltmalarını istediği ortaya çıktı. Telefondan hemen sonra belirlenen hedeflerin bombalandığı belirlendi.

İsrail'in Gazze'de bomba atmadan önce telefon ettiği, SMS gönderdiği ortaya çıktı. Bu örneklerden biri de Gazzeli diş hekimi Mahmud Şahin. 19 Ekim'de mahallesini kurtarması için İsrail istihbaratından 2 saat süre verilen Şahin o anları BBC'ye anlattı: "Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum. Bana yakın üç kuleyi bombalayacaklarını söyledi ve çevreyi bombalayacaklarını söyledi. Ses kusursuz bir Arapça ile konuşuyordu. Önce o kişiye inanmadım, uyarı ateşi istedim. Çünkü savaşın başından beri sosyal medya platformlarında birçok sahte saldırı anonsu geçiyordu. İHA'lar uyarı ateşi diye apartmanlardan birini vurdu. İnsanların hayatı benim elimdeydi. O sabah yüzlerce kişi sokaklara döküldü, birçoğunun üzerinde pijamaları ve namaz kıyafetleri bulunuyordu.

İsrail işgal güçlerinin önceki gün şehir merkezine girdiği Gazze'de hava bombardımanı tüm gece sürdü. Hastane çevrelerini, okulları ve mülteci kamplarını hedef alan saldırılarda son 24 saatte 241 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569'a yükseldi.

BM son 3 günde zorla 22 bin kişinin göç ettirildiğini açıkladı.

MÜLTECİ KAMPINA BASKIN

İsrail ordusu Doğu Kudüs'teki Şuafat mülteci kampına baskın düzenledi. Kampta şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. İsrail askerlerinin baskın sırasında bir kız öğrenciyi aradığı görüntüler de tepki çekti.

İşgal güçlerinin Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında da 18 Filistinli hayatını kaybetti. Al Jazeera, Gazze'de evlerini terk etmek zorunda kalmış insanlarla dolu bir okulun İsrail hücumbotları tarafından vurulduğunu duyurdu. luslararası Kızılhaç Komitesi de, Gazze'de bir insani konvoyun ateş altına kaldığını ancak Şifa hastanesine tıbbi malzeme ulaştırabildiğini söyledi. Endonezya Hastanesi Müdürü, 24 saat yetecek kadar yakıtları kaldığını, ba faaliyetlerinin duracağını belirtti.