Katliam destekçilerine ‘tutuklama' uyarısı

UCM Başsavcısı Karim Khan, Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkması halinde dünyanın buna uyması gerektiğini belirterek, “Devletler harekete geçmezse çok büyük sonuçları olur” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki işlediği savaş suçlarından dolayı tutuklama talebinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, mahkemenin tutuklama emri çıkarması halinde dünyanın bu karara uymakla zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Başsavcı Karim Khan, Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üç Hamas lideri için tutuklama talebinin ardından ilk röportajını İngiliz The Sunday Times gazetesine verdi. Khan, "İsrail'in kendi halkını koruma ve rehineleri geri alma hakkı var. Ancak hiç kimsenin savaş suçları veya insanlığa karşı suç işleme izni yok. Filistinli bebekler ölüyor ve biz çifte standart uygulayamayız" dedi.

Bombalarla rehine krizinin çözülemeyeceğini kaydeden Khan, tutuklama emirleri çıkarıldığı takdirde dünyanın bunları uygulama sorumluluğunun olduğunun altını çizdi ve "Eğer devletler adım atmazsa bunun çok büyük sonuçları olur" uyarısında bulundu.