Katil suçunu itiraf etti... Ayşenur Ezgi Eygi ABD'de anıldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da katıldığı gösteride katledilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin “İsrail askerleri tarafından öldürülmüş olabileceğini” itiraf etti.

Akşam Gazetesi

İsrail ordusu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Beyta beldesinde katıldığı işgal karşıtı gösteride İsrail askerleri tarafından başından gerçek mermiyle vurularak öldürülmesine ilişkin ön soruşturmayı tamamladığını açıkladı. Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceği", Eygi'yi vuran İsrail askerinin, "bu sırada başka bir göstericiyi hedef almak istediği" iddia edildi.

BIDEN: KABUL EDİLEMEZ

İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarının Askeri Savcılığa sunulacağı aktarıldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Eygi'nin sebepsiz ve haksız öldürüldüğünü belirterek, İsrail'in Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığını ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise İsrail ordusunun Eygi'nin ölümünün "kazara" olmasıyla ilgili açıklamasının ne kadar güvenilir olduğunun sorulması üzerine "Bu genç kadının öldürülmesini kınadık ve sorumluların hesap vermesini talep ettik" dedi.

FİDAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu olay, İsrail'in barıştan yana olanları dahi hedef aldığını açıkça göstermiştir. Bu cinayetin tabii ki hukuki açıdan da takipçisi olacağız" diye konuştu.

DESTEKÇİLER DE HESAP VERECEK

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı. Kahire'deki zirvede konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in, Kudüs'ün kimliğini değiştirme çabalarının pervasız olduğunu belirten Fidan, "Herkes şunu bilmeli; İslam dünyası, Harem-i Şerif'in İslami kimliğini korumak için elinden geleni yapacak. Netanyahu'ya destek vermeye devam edenler de soykırımın suç ortaklarıdır. Onlar da hesap verecekler" dedi.