Katil sel! 129 ölü, 1300 kayıp

Almanya'nın batısı, Belçika ve Hollanda'da etkili olan selin yarattığı su baskınlarında ölü sayısı 129'a çıktı. 6 ev yıkıldı, 25 ev ve bazı barajlar yıkılmak üzere. Almanya'da 1300 kişi kayıp.

Almanya, Belçika ve Hollanda'da 4 gündür etkili olan sağanak yağışın yarattığı hasar giderek büyüyor. Almanya'da su baskınları nedeniyle çöken evlerde 106 kişi öldü, 1300 kişiden haber alınamıyor. Belçika'da ölü sayısı 23'e çıktı.

200 BİN HANE KARANLIK

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland - Pfalz eyaletleri ile Belçika'nın doğusu ve Hollanda'nın güneyi afet bölgesi ilan edildi. Köln yakınlarındaki Erfstad kentinde meydana gelen toprak kaymasında çok sayıda kişinin öldüğü ve birçok evin çöktüğü belirtiliyor. 200 bin hane elektriksiz. Barajların çökme tehlikesi ve suların yükselmesi nedeniyle 4500 kişi tahliye edildi.

Almanya'da askeri acil durum ilan edildi. 1000'den fazla asker kurtarma operasyonlarında görev alıyor.

YAĞMUR 4 GÜN HİÇ DURMADI

18 yıldır Almanya'da yaşayan Murat Akarsu, yaşadıkları korkuyu "Yağmur 4 gündür durmadan yağıyor. Bazı bölgeler de hastaneler bile boşaltıldı" dedi. Akarsu ayrıca "Bölgede insanların seraları, tarlaları hep hasar gördü" dedi.