Katar'dan uluslararası topluma tepki: Eylemsizlikleri dehşet verici

Katar, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatıldığı saldırı karşısında sergilenen uluslararası eylemsizliği, korkunç bir kabus ve daha da korkutucu olanı bu konudaki sessizlik olarak değerlendirdi.

AA

Katar, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatıldığı saldırı karşısında sergilenen uluslararası eylemsizliği "dehşet verici" olarak niteledi.

"DEHŞET VERİCİ"

Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır X hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Hatır, "Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısına karşı uluslararası toplumun soğuk tepkisi veya eylemsizliği dehşet verici." ifadelerini kullandı.

"KORKUTUCU OLANI BU KONUDAKİ SESSİZLİK"

Meselenin artık Lübnan, İsrail ya da Gazze'yle değil daha ziyade çağdaş savaşın girdiği yeni boyutla ilgili olduğunu belirten Hatır, "İnsanların elindeki gündelik cihazları saatli bomba olarak kullanmak korkunç bir kabus ve daha da korkutucu olanı bu konudaki sessizlik." değerlendirmesinde bulundu.

Hatır, savaşların bir dizi temel yasa ve kurala göre yönetilmesi gerektiğini aksi takdirde konunun çok tehlikeli, kaygan bir zemine dönüşeceğini çünkü hiçbir sınırın olmadığını vurguladı.

İsrail'e karşı dünya ayağa kalktı: Tüm taraflar harekete geçmelidir

Kılıçlar çekildi... İspanya'dan İsrail'i kızdıracak çıkış!

Kurtulmuş: İsrail durdurulmazsa dünya küresel çatışmaların içine sürüklenecek