Karikatürist Muhammed Ali! “Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım” sözlerinin sahibi dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin çizimleri açık artırmada

Efsanenin çizdiği resimlere 1milyon dolar. Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin çizdiği resim ve eskizlerden oluşan 26 eserlik koleksiyon, açık artırmada satıldı. Efsanevi boksörün 1978'de çizdiği “Arı Gibi Sokmak” isimli karikatürü 425 bin dolara satıldı. Muhammed Ali'nin eserlerinin satışa sunulduğu müzayedede toplam 945 bin 524 dolar gelir elde edildi.

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali'nin çizimleri, eskizleri ve tablolarından oluşan nadir koleksiyon, New York'taki Bonhams Müzayedeevi'nde açık artırmaya çıktı.

26 sanat eseri yaklaşık 1 milyon dolara (8.9 milyon lira) alıcı buldu.

1978'de kağıt üzerine çizilen ve Ali'nin meşhur "Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım" sözlerinin olduğu çizim tahmin edilen, fiyatın çok üstünde 425 bin dolara (3.8 milyon lira) satıldı.

1964'te İslam'a geçtiğini açıklayan eski dünya ağır sıklet şampiyonu, Parkinson hastalığıyla uzun bir mücadelenin ardından 2016'da 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

TÜRK BAYRAKLI ESERE 213 BİN TL

1967'de keçeli kalemle İslam ile Hıristiyanlığı karşılaştıran eskiz 24 bin dolara satıldı.

"İslam, özgürlük, adalet ve eşitlik sunarken önceki dinler ise kölelik, ölüm ve acı sundu" ifadelerini kullanan Ali'nin eserinde Türk bayrağına da yer verdiği görüldü.