Karadeniz'de güç gösterisi

ABD vazgeçmişti! İngiliz savaş gemileri Karadeniz'e çıkıyor. Rusya ile Ukrayna gerilimi sürerken bu kez İngiltere, iki savaş gemisini Kiev'le dayanışma amacıyla Karadeniz'e gönderiyor. Rusya'nın ise şimdiden 19 gemisi Karadeniz'de.

Avrupa ile Rusya arasında Ukrayna üzerinden sert rüzgârlar esmeye devam ediyor. Karadeniz'de Rus donanmasından peş peşe tatbikat hamleleri dikkat çekiyor. İngiliz medyasından The Sunday Times, İngiltere'nin mayıs ayında Type 45 destroyer ve Type 23 sınıfı fırkateynleri Ukrayna ve NATO'yla dayanışma amacıyla mayıs ayında Boğazlar üzerinden Karadeniz'e göndereceğini yazdı. Haberde, Type 45 tipi destroyerin uçaksavar füzeleri, Type 23 tipi fırkateynin ise denizaltılara karşı savunma silahları ile donatılacağı ifade edildi. Washington yönetimi daha önce Montrö Boğazlar Sözleşmesi uyarınca iki savaş gemisinin Karadeniz'e geçeceğine dair Türkiye'ye bildirimde bulunmuş, daha sonra ise bu geçişler iptal edilmişti.

RUS FİLOSU KONUŞLANDI

Öte yandan cumartesi günü Rusya'ya ait 4 savaş gemisi boğazlardan geçerek Karadeniz'e çıkmıştı. Rusya'nın Hazar Filosu'nda görev yapan 15 farklı savaş gemisi de Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü'nün altından geçerek Karadeniz'e geçti.

'YAPTIRIM YETMİYOR KIRMIZI ÇİZGİ GEREK'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dünya güçlerinin Rusya ile ilişkilerinde 'net kırmızı çizgiler çekmeleri gerektiğini, bu çizgiler aşıldığındaysa yaptırımları düşünmeleri gerektiğini' savundu. Macron, "Yaptırımlar kendi başlarına yeterli olmuyorlar" dedi.