Kabus senaryosu! 3 milyar dolarlık saldırı planı!

İsrail medyasında, muhtemel bir İran saldırısına hazırlanmaları için İsrail Savunma Kuvvetleri'ne yaklaşık 3 milyar dolar aktarıldığı iddia edildi.

Star.com.tr

İsrail medyası, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin İran'a karşı saldırı senaryoları hazırladığını bildirdi.

İsrail ordusunun İran hedeflerini vurmak için birkaç senaryo hazırladığı ileri süren Haaretz gazetesi, bu tür eylemlerin sonuçlarının veya Tahran'ın nükleer programı üzerindeki etkilerinin tahmin edilmesinin zor olduğu konusunda uyardı.

Yunan medyasında 'Ejder Yalçın' rahatsızlığı: Ankara, Afrika'ya yayılıyor

3 MİLYAR DOLARLIK SALDIRI PLANI

Habere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) İran'a olası bir saldırıya hazırlanmak için yaklaşık dokuz milyar şekel (2,9 milyar dolar) tahsis edildi. Bu amaçla, IDF'nin son aylarda gelişmiş silahlar edindiği, hava kuvvetleri eğitim tatbikatları düzenlediği ve yeni saldırı hedefleri seçtiği bildiriliyor.

ABD yeni anlaşmayı duyurdu! F-35 programına bir ülke daha katıldı

İddiaya göre askeri yetkililer hükümete, IDF'nin onay alır almaz saldırıya hazır olduğunu söylediler. Ancak Lübnan'da Hizbullah'la veya Gazze'de Hamas'la patlak veren savaşın da dahil olduğu bir dizi potansiyel sonuç ortaya koydular.

Dünya diken üstünde: Savaşa hazırlanıyorlar

Ek olarak, IDF İran'ın son yıllarda hava savunmasını geliştirdiğini ve bunun da gelen hava saldırılarını karmaşıklaştıracağını kaydetti. Tahran'ın uzun menzilli füze cephaneliğini önemli ölçüde artırdığına dikkat çekildi.

Bayraktar TB2 Atina'yı kara kara düşündürüyor: Türkiye çok sayıda ülkeye sızıyor

Bu arada, IDF görünüşe göre istihbarat toplama ve ortak terörle mücadele operasyonları yoluyla Mısır, Ürdün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve bazı Körfez ülkeleriyle savunma bağlarını güçlendirmeye çalışıyor. Yetkililerin, bunun İran'a yönelik olası saldırılara "daha fazla meşruiyet kazandıracağını" söylediği bildirildi.

Türkiye'den müthiş hamle! Türk askeri daha da güçlenecek

Bu ayın başlarında, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD yetkililerini, 'IDF'ye İran'a karşı bir saldırıya hazırlanma talimatı verdiği' konusunda bilgilendirdiğini açıkladı. Ancak üst düzey İranlı askeri yetkililer, İsrail'in "ABD'nin yeşil ışığı ve desteği" olmadan tehditleri yerine getiremeyeceğini söylüyor.

Avrupa ülkesi olduğu iddia edilmişti... Gerçek ortaya çıktı! Rusya'nın güncellenmiş Pantsir'leri satacağı ülke belli oldu