Jetleri görünce tünellere kaçıyorlar

PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye yönelik Afrin operasyonu hazırlıkları sürerken keşif uçuşlarından korkan teröristler panik içinde tünellere kaçıyor.

1

OSMAN NURİ CERİT

ABD’nin her gün TIR’lar dolusu silah gönderdiği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’yi Afrin korkusu sardı. TSK’nın İdlib’de çatışmasızlık gözlem noktaları oluşturulup bir yandan da karadan olası Afrin operasyonu hazırlığı sürerken havadan da savaş uçakları, İHA ve SİHA’larla Afrin semalarında keşif sürüyor. Türk, jetlerinin uçuşları PYD’li teröristleri büyük paniğe sevk ediyor. Operasyon için her yere kazılan tünellere kaçan teröristler, PKK’ya yakın yayın organlarından ABD’ye yalvarıyor. 

Koridorlar önceki gün ortaya çıkmıştı

AFRİN’E TERÖRİST İKMALİ

 ABD’nin SDG kılıfına soktuğu PYD’ye Kandil’den de terörist sevkiyatı başladı. Kandil’in Haseke ve Kamışlı’ya gönderdiği PKK’lı teröristler Afrin’e kaydırılmaya başlandı. Bu bölgelerden gelen teröristlere SDG adı altında ABD silahları dağıtılıyor. Bu silahları alan teröristler terör örgütü PKK elebaşı Öcalan fotoğrafı altında yabancı askerlerin liderliğinde eğitim yapıyor. 

MEHMETÇİK TETİKTE  

İdlib’de oluşturulan gözlem noktalarında eller tetikte bekleyen Mehmetçik olası taciz saldırılarına karşı teyakkuzda. Bölgede uçuş yapan SİHA’lar olası terör saldırılarına karşı anında karşılık verecek. Topların namlusu ise Afrin’e çevrili.

3’üncü gözlem kulesi kuruldu, Afrin kapandı

Daha önce İdlip-Afrin sınır hattında 2 ayrı “gözlem noktası” kuran TSK, 3’üncü gözlem noktasını oluşturdu. Süreç içinde sayıları 14’e ulaşacak olan gözlem noktalarına Mehmetçiğin eklediği 3’üncü nokta, Afrin-İdlib hattının biraz daha güneyindeki Kafr Bassin Köyü’nde konuşlandı. Böylece PYD’ye karşı başka bölgelerden Afrin’e giriş veya Afrin’den çıkış koridorları kontrol altına alındı.