İtalya'dan TCG Anadolu'ya övgü: Türkiye'yi örnek almalıyız

Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçağı gemisi TCG Anadolu'nun bölgede aktif olması dikkatleri çekerken bu sayede Ankara'nın hareket kabiliyetini genişletecek olması İtalyan medyasında da yer buldu.

Türkiye'nin TCG Anadolu'yu SİHA gemisine dönüştürme projesi İtalya basınında büyük ilgi gördü. Dünyada uçak gemisine sahip sayılı ülkenin olduğunu belirten İtalyan basını bu ülkelerin arasına Türkiye'nin de ekleneceğini yazdı.

Star.com.tr'nin haberine göre, Türkiye'nin TCG Anadolu'yu benzeri görülmemiş bir SİHA platformuna dönüştüreceğini yazan İtalyan basını, İtalya donanmasının buna benzer projeyi 'Trieste' adlı savaş gemisine uygulamasını istedi.

X-47B SAVAŞ GEMİSİNE İNEN TEK İHA

Sabit kanatlı İHA'ların uçak gemisine iniş-kalkış yaptırılmasının çok karmaşık bir sistem olduğu bahsedilen haberde "Bugüne kadar, yalnızca Amerikan X-47B İHA'sı bir uçak gemisinin güvertesine başarıyla iniş-kalkış yapabildi" denildi

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALDILAR

Türkiye'nin SİHA projesinin örnek gösterildiği haberde, İtalya donanmasının buna benzer projeye başlaması gerektiği belirtildi. Haberde, "Keşif ve saldırı görevleri olan bir deniz platformundan havalanabilen bir İHA geliştirmemiz donanmamızın uçuş kapasitesini artıracak ve "Trieste"ye (Helikopterli Çıkarma Gemisi'nin adı) olağanüstü bir yetenek sağlayacaktır" denildi.