İtalya'da kendi 'Orta Dünya'sını inşa etti... 37 yaşındaki pastacı şefinin Shire kasabası

İtalya'da 37 yaşındaki pastacı şefi Nicolas Gentile, 2 hektarlık bir araziyi satın alarak burada Yüzüklerin Efendisinin ünlü Shire kasabasını inşa etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Nicolas Gentile adında 37 yaşındaki bir İtalyan pastacı şefi, bir hobbit gibi yaşamak isteyerek İtalya'nın Abruzzo'daki Chieti kasabası yakınlarında Bucchianico'da Yüzüklerin Efendisi anlatısındaki Shire'ın bir kopyasını inşa etti.

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan aktardığı habere göre, daha sonra Gentile, JRR Tolkien'in meşhur Orta Dünya'sından elf, cüce, hobbit, büyücü ve insan gibi giyinmiş bir grup arkadaşı ve Yüzüklerin Efendisi hayranlarıyla birlikte Chieti'den Napoli'ye 120 milden (200 km) fazla yürüyerek dağları aştı.

Gentile, bir süre önce, fantastik roman türüne ve özellikle de Yüzüklerin Efendisi destanına olan tutkusunu tatmin etmek için kitapların ve filmlerin artık yeterli olmadığını fark ettiğini belirterek "Hâlâ başkalarının hayatlarını okuyordum. Hobbit hayatımı dolu dolu yaşamak istediğime karar verdim" dedi.

Gentile satın aldığı iki hektarlık arazide hobbit kıyafetleriyle ailesiyle birlikte yaşadığı ilk evini inşa etti ve burada cüceler kervanını, yeşil ejderha hanını ve Bilbo Baggins'in evinin büyük bir versiyonunu yapmayı planlıyor.