İsveç'te skandal bitmek bilmiyor

İsveç basını, Başkan Erdoğan'ın maketini yakan provokatörü manşetlerine taşıdı. Provokatör Lucas Ljungkvist, ‘İstediğim tam olarak buydu' dedi.

NATO ittifakına üye olmak için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'te skandallar bitmiyor. İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis korumasında, Başkan Erdoğan'ın maketi yakılarak provokasyon düzenlendi. Türkiye›den İsveç›e tepkiler yağarken İsveç basını ise provokatörün açıklamalarını manşetine taşıdı. Aftonbladet gazetesi, Gösteriyi gerçekleştiren Lucas Ljungkvist: 'O zaman hedefe ulaştım' ifadelerinin kullanıldığı haberde, TBMM'de İsveç'in NATO üyeliğinin gündeme geleceği hatırlatıldı.

Lucas Ljungkvist, polis korumasında Başkan Erdoğan'ın maketini ateşe vermişti.

'TEK BAŞIMA YAPTIM'

'İsveç'in başvurusunun kısa sürede onaylanacağına dair umudumuz vardı' sözlerinin kullanıldığı haberde, NATO düşmanı olan Lucas Ljungkvist'in "Tek başıma yaptım. Erdoğan'ı temsil eden bebeği ateşe verdim" sözlerini manşetinden verdi. Ljungkvist "Ulaşmak istediğim şey tam olarak buydu. Eylemim İsveç'in NATO dışında kalmasına izin verecekse bu doğru yolda olduğumu gösterir" dedi.