İsrailli örgütten itiraf! '''Güvenlik kuşağı' savaş suçudur''

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, ordunun Gazze Şeridi'nde ‘güvenlik kuşağı' oluşturmak için her türlü yapıyı ortadan kaldırdığını açıkladı. B'Tselem, bu planla İsrail'in “savaş suçu” işlediğini belirtti.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 29 bin 606 Filistinliyi katleden İsrail, bir yandan da bölgeyi işgal etmeye hazırlanıyor. İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, tarafından hazırlanan raporda, "İsrail, kasım ayı başından itibaren Gazze Şeridi'nde bir güvenlik kuşağı kurmak için çalışmalara başladı" denildi. İsrail basınından aktarılan bilgilere yer verilen raporda, İsrail'in Gazze'deki 'güvenlik kuşağının' 1 kilometre genişliğinde ve 60 kilometre uzunluğunda olduğu ve sınır boyunca uzandığı aktarıldı.

İsrail ordusu Gazze'de yüzlerce evi yıkmıştı.

FİLİSTİNLİLER ALINMAYACAK

'Güvenlik kuşağında' asfalt yol ve gözetleme aracının bulunacağı belirtilerek, "savaştan önce bölgede ikamet eden Filistinliler dahil, hiçbir Filistinlinin bölgeye alınmayacağı" kaydedildi. İsrail'in bu belirlenen alanda camiler, okullar, tarım alanları, evler dahil her türlü yapıyı ortadan kaldırmak için yıkımlar yaptığı ifade edildi. Yedek askerlerin şahitliklerine yer verilen raporda, Gazze'deki yıkımların istihbarat bilgilerine veya bölgedeki araştırmalara dayanılarak değil, 'güvenlik kuşağı' açmak amacıyla yapıldığı vurgulandı. İsrail'in "güvenlik kuşağı" kurmaya çalışarak, "savaş suçu" işlediği belirtildi. w AA