İsrailli aileler Başkan Erdoğan'dan yardım istedi! ''Rehineleri ancak siz kurtarabilirsiniz''

Hamas'ın kaçırdığı İsrailli esirlerin aileleri, ateşkese karşı çıkan Netanyahu'dan umudu kesti. Erdoğan'a mektup yazan aileler, “Bölgenin en güçlü liderisiniz. İnsani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz” dedi.

Hamas'ın elindeki rehinelerin aileleri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Esirler takası için ateşkes teklifini reddederek bölgeyi kan gölünü çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan umudun kesen İsrailli aileler, Erdoğan'dan yardım istedi.

UMUDUMUZ SİZSİNİZ

Gazeteci Fulya Öztürk'ün yayımladığı mektupta "Rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ıstıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık" ifadeleri yer aldı.

Erdoğan'a mektup yazan aileler, Netanyahu'ya tepki yürüyüşü yapıyor.

BÖLGENİN GÜÇLÜ LİDERİSİNİZ

Rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişelendiklerini belirten İsrailli aileler, "Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Ortadoğu'da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Sizlere tüm gücünüzle aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" çağrısını yaptı.

ÖFKE YÜRÜYÜŞÜ

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin aileleri, İsrail hükümetinden esirlerin serbest bırakılması için daha fazlasını yapmasını talebiyle başkent Tel Aviv'den yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'ne doğru günlerdir yürüyüş yapıyor. Hamas'ın elinde 9 yaklaşık 239 kişinin esir tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas bugüne kadar toplam 4 rehineyi bıraktı, 1 rehineyi ise İsrail ordusu kurtardı. Hamas'ın 5 günlük ateşkese karşılık 70 esiri bırakma teklifi İsrail tarafından reddedilmişti.