İsrail'in Refah saldırısıyla ilgili mühimmat detayı! Katliamın ortağı ABD

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 236 gündür aralıksız sürüyor. ABD'nin CNN televizyon kanalı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıda ABD yapımı mühimmat kullandığını bildirdi.

AA

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmuyor

İsrail, genç, çocuk yaşlı demeden binlerce masum insanı katlederken, dünyadan bu soykırıma tepkiler artarak devam ediyor.

İŞGALCİ İSRAİL HAN YUNUS'A SALDIRDI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un güneyindeki Mean bölgesinde Ebu Cezer ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi öldü, cenazeler şehirdeki Avrupa Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yerel kaynaklar da Yebna kampının merkezi, kentteki El-Huda Camii yanı, Kiir Kavşağı yakını, Ali İbn Ebi Talib Camii yanı ve El-Avde, En-Necme, Eş-Şarki bölgeleri ile Şabura kampının ortasındaki Berka Stadyumu'nda konuşlanan İsrail tanklarının zaman zaman vatandaşların evleri bombaladığını kaydetti.

Kaynaklar, İsrail savaş uçakları ve askeri araçlarının Refah şehrinin merkezi ve batısındaki vatandaşların evlerine ve ve şehrin güneybatısındaki Tel Zurub bölgesi çevresine ateş açtığını belirtti.

Öte yandan İşgal savaş uçaklarının, Gazze'nin Es-Sabra mahallesindeki Abdullah Azzam Camisi yakınında El-Gurra ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 5 kişi yaralandı.

Bu arada Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da Kudüs Hastanesi çalışanlarından Dr. İsam Ravhi Muhammed Akıl'ın, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc Mülteci Kampı'ndaki evinin hedef alınması sonucu öldüğü belirtildi.

Açıklamada, Akıl'ın ölümü ile Kızılay ekiplerinden ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği, bunlardan 17'sinin görevini yaptığı sırada yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA GAZZE'DE YAŞANANLAR

14:15 İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi, Gazze'ye saldırıların en az 7 ay daha süreceğini

14:00 İsrail'in Refah'ta yardım depoları yakınına düzenlediği saldırıda 20 kişi yaralandı

13:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliğinin oluşturduğu Gazze Temas Grubu üyeleriyle İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştü.

13:00 İsrail'in 236 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 36 bin 171'e çıktı

12:05 İsrail ordusu, Gazze'de 3 askerinin daha öldüğünü duyurdu

12:00 Umman, uluslararası toplumdan İsrail'in "Filistin halkına karşı işlediği savaş ve soykırım suçlarını" durduracak caydırıcı yaptırımlar uygulamasını istedi

11:00 Filistin Kızılayı, İsrail saldırıları nedeniyle Refah'taki sahra hastanesini tahliye etti

09:43 CNN: İsrail, Refah'ta Filistinlilerin kampına saldırıda ABD yapımı mühimmat kullandı

06:36 İsrail savaş uçaklarının bu gece Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

06:31 Küba Devlet Başkanı Canel, İsrail'in Refah'taki kampa saldırısını kınadı

06:28 Beyaz Saray önünde toplanan yüzlerce kişi, Refah'a saldıran İsrail ile ona koşulsuz destek sağlayan ABD yönetimini protesto etti.

05:12 Cezayir, İsrail'e Refah'ta acilen saldırılarına son verme talebinde bulunulan karar tasarısı sundu

04:28 Suudi Arabistan ve Ürdün, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu çadırlara saldırılarını sürdürerek katliam yapmaya devam etmesini kınadı.

02:10 İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi, İsrail'in Refah'taki sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermek için gerçekleştirilen eylemde İngiliz hükümetini İsrail'e silah satışını durdurmaya çağırdı.

00:29 Pentagon: İsrail'in çadır saldırısından gelen görüntüler korkunç ve yürek parçalayıcı

00:20 İspanyol ırkçı lider Abascal, Kudüs'te Netanyahu'ya destek ziyareti yaptı

00:07 Beyaz Saray: İsrail'in Refah'taki saldırısı "kırmızı çizgiyi" aşmadı