İsrail'i karıştıran ölüm! Üst düzey istihbaratçı hapiste ölü bulundu

İsrail'de teknoloji uzmanı üst düzey bir istihbarat subayı hapishanede ölü bulundu. Subayın önemli bilgileri çaldığı ve sistemlere zarar verdiği için suikasta uğradığı öne sürüldü.

HABER MERKEZİ

İsrail'de son dönemde yaşanan karışıklıklara bir istihbarat krizi eklendi. İlk kez İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesinin gündeme getirdiği üst düzey bir askeri istihbarat görevlisinin 24 saat izlenen bir askeri cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin ardından intelNews olayın perde arkasını araştırdı. Site ABD'deki kaynaklara göre yetkilinin teknoloji uzmanı Tomer Aiges (25) adlı bir yüzbaşı olduğunu iddia etti. 8 aydır mahkemeye çıkarılmadan gözaltında tutulması İsrail kamuoyunu ayağa kaldırdı.

ORDUNUN ÖRTBASI

Adı İsrail basını tarafından'Yetkili X' olarak verilen yetkilinin kritik istihbarat teknolojik sistemlerine ciddi şekilde zarar verdiği ifade edildi. Haberde ordunun olayı örtbas etmesinden korkulduğu ifade edildi.

Haaretz gazetesi kimliği hâlâ açıklanmayan istihbarat subayına ait mezarın görüntüsünü yayınladı.

YENİ BAKANIN İLK DURAĞI BAE

İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı Yair Lapid, resmi temaslar gerçekleştirmek üzere haftaya Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidecek. Bakanlık, Lapid ve heyetinin, Abu Dabi'de İsrail Büyükelçiliği ve Dubai'de İsrail Konsolosluğu açacağını da açıkladı. BAE ile İsrail arasında, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşma imzalanmıştı.