İsrail'de Arap mahkumun yüzüne Davut Yıldızı kazınması olayında polis memurları sorgulandı, açığa alındı

Soruşturmada yer alan bir yetkili, son günlerde altı polisin sorgulandığını ve geçici olarak karakollardaki görevlerine dönmelerinin engellendiğini; daha fazla polisin sorgulanmak üzere çağrılacağını açıkladı.

Aksam.com.tr

Arwah Sheikh Ali'nin yüzünde bulunan ve ilk olarak Ynet'te haberleştirilen sembolle ilgili soruşturmada yer alan bir yetkiliye göre, Doğu Kudüslü bir Arap tutuklunun yüzüne Davut Yıldızı kazınmasıyla ilgili soruşturma devam ederken Salı günü altı polis memuru sorgulandı ve bazıları birkaç günlüğüne karakollarından uzaklaştırıldı.

Salı günü sorgulanan polis memurlarından bazıları daha önce de sorgulanmıştı. Yetkili, önümüzdeki günlerde daha fazla polis memurunun sorgulanmak üzere çağrılacağını söyledi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis, hasara polislerden birinin ayakkabı bağcığının neden olduğunu iddia ederek, tutuklunun şiddete başvurduğunu ve kendisine karşı güç kullanılması gerektiğini söyledi.

Polis, tutuklamaya ilişkin ilk açıklamasında, tutuklunun şiddet kullanarak direndiğini ya da onu zapt etmek için güç kullanmanın gerekli olduğunu bildirmedi.