İsrail yine mülteci kampını vurdu! 101 sivil katledildi

Gazze'yi 80 gündür bombalayan İsrail, kana doymuyor. El-Magazi Mülteci Kampı'nda 78, Han Yunus bölgesinde de 23 sivil vahşice katledildi. Yaralı çocuklar feryat ederken, enkaz altında ise onlarca ceset var.

Gazze Şeridi'nde 3 aya yaklaşan soykırımda siviller yine hedefte. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı'nda sivillerin yaşadığı evlere hava saldırısı düzenledi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin, Magazi Mülteci Kampı'nda nüfusun kalabalık olduğu bir yerleşim yerinde soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti.

HER YER CESET

Sağlık Bakanlığı önceki gecesi gerçekleşen saldırıda üç evin vurulduğunu söyledi. Kudra, saldırıda şu ana kadar 78 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti. Onlarca yaralı, Magazi'nin yakındaki Al Aksa Hastanesi'ne götürüldü. Saldırının ardından adeta şok yaşayan çocukların yüzlerinin kanla kaplı olduğu ve dışarı yığılmış ceset torbaları görüldü. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde iki eve düzenlediği saldırılarda en az 23 Filistinliyi öldürdü.

'ÖLÜME GÖNDERİLDİK'

Kızını ve torunlarını kaybeden bir baba, kuzeyden kaçıp geldiklerini belirterek, şu tepkiyi gösterdi: "Duvar üstlerine çöktü. Torunlarım, kızım ve kocası, hepsi gitti. Hepimiz hedef alındık. Güvenli bir yer yok. Gazze şehrinden çıkmamızı söylediler; Gazze'nin merkezine ölüme gönderildik." sözleriyle katliamlara tepki Filistin Kızılayı ise İsrail'in saldırılarının ardından ana yolların kapatığını, ambulanslarla, kurtarma ekiplerinin çalışmasını engellediğini açıkladı.

TEDAVİ OLAMAYAN 9 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'deki son 24 saatte 250 artarak 20 bin 674'e yükseldiğini açıkladı. Gazze'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle 9 binden fazla Filistinlinin tedavi edilemediği için hayatını kaybettiği belirtildi.