İsrail, Lübnan ile savaştan endişeli! 'Büyük cenaze törenlerine hazırlanıyoruz'

Soykırımcı İsrail'de Din Hizmetleri Bakanlığı görevini yürüten Michael Malchieli, Hizbullah ile olası bir savaş nedeniyle büyük cenaze törenlerine hazırlandıklarını ifade etti.

AA

İsrail merkezli Kanal 14 televizyonuna açıklamalarda bulunan Bakan Malchieli, "Cenaze defin sisteminden sorumlu olan Din Hizmetleri Bakanlığı, kuzeydeki senaryolara hazırlanıyor" dedi.

İsrail ile Hizbullah arasında giderek artan çatışmalara değinen Malchieli, "Her şey stüdyolarda söylenemez ama kuzeyde daha büyük şeylere hazırlanmak için ofiste toplantılar düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DE TOPLU CENAZE TÖRENİ HAZIRLIĞI

Malchieli, kuzey cephesinde olası bir savaş nedeniyle Bakanlığın toplu cenaze töreni hazırlığı yapıp yapmadığı yönündeki soruya ise ayrıntıya girmeden "olumlu" yanıt verdi.

Dün akşam saatlerinde kameralar karşısına geçen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan'a savaşın dayatılması halinde İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik büyük bir saldırı planının masada olduğunu ifade etmişti.

LÜBNAN-İSRAİL SINIRINDA TANSİYON YÜKSEK

İsrail-Lübnan sınırında tansiyon giderek yükselirken, işgal ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'daki Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 5 binden fazla roket, tanksavar mermisi ve İHA ateşlediğini söyledi.

Hagari, "Hizbullah'ın artan saldırıları bizi daha geniş bir tırmanışın eşiğine getiriyor. Bu, Lübnan ve bölge için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir tırmanış" dedi.