Azime Kahya
İsrail, 14 gündür kuşattığı, sağlık sistemini çökerttiği ve iletişim hatlarını keserek insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde akşam saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresini yoğun bombardımana tuttu. Gazze'deki Filistin Hükümeti'nden yapılan açıklamada, kampa düzenlenen hava saldırıları sonucu 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinlinin öldüğü, 85 kişinin yaralandığı bildirildi. Enkaz altında hâlâ çok sayıda kişi olduğu tahmin edildiğinden ölü sayısının 50'yi bulabileceği belirtildi.
ENDONEZYA HASTANESİ VURULDU
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan Endonezya Hastanesi'ni de tanklarla vurdu. Jeneratörlerİ devre dışı kalan hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören iki hastanın öldürüldüğü bildirildi. İsrail güçlerinin hastanenin çevresinde hareket eden herkesi hedef aldığını aktardı.
GAZZE'NİN KUZEYİNDE DURUM CİDDİ
Filistin Ulusal Meclis Başkanı Ruhi Fettuh, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde uyguladığı sıkı kuşatma ve gıda ile su girişini engellemesi nedeniyle insani durumun daha da kötüleştiğini duyurdu. Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki internet bağlantısının tamamen kesildiği de bildirildi.