İsrail gözünü Afrika'ya dikti

Hamas, İsrail'in Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak kabul edilmesini kınadı. Filistin Devlet Başkanlığı da kararın geri çekilmesi için resmi olarak talepte bulundu.

Filistin Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Hamas, İsrail'in Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak kabul edilmesini 'şok edici' bir karar olarak değerlendirdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "Afrika Birliğinin üzerine kurulduğu tüm değer ve ilkelerle çelişen bu karar, İsrail'in meşruiyetini güçlendiriyor. Karar acilen geri çekilmeli" dedi. Filistin Devlet Başkanlığı da Afrika Birliği'nin kararı geri alması için resmi olarak başvuruda bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığı "İsrail'in Addis Ababa Büyükelçisi Aleligne Admasu'nun 2002'den beri ilk kez Afrika Birliği'ne gözlemci üye kabul edildiğini açıklamıştı.

KITAYI KULLANACAK

Afrika kıtasının yaşadığı fakirlik ve savaşları fırsat bilen İsrail'in elindeki yüksek teknoloji ve güvenlik imkânlarıyla Afrika ülkelerini kendine bağlayarak Filistin davasına verilen desteği kesmeyi amaçlıyor.