İsrail, Gazze'ye giden ana kargo geçişini Pazar günü yeniden açacağını açıkladı

İsrail, Gazze ile ana ticari geçişini Pazar günü yeniden açmaya karar verdi.

Aksam.com.tr

İsrailli yetkililerin bu hafta başında yasadışı kuşatma altındaki bölgeden çıkan patlayıcılar bulduklarını söyleyerek kapattığı Gazze'ye giden ana ticari geçiş kapısı İsrail tarafından yeniden açılacak.

Aksam.com.tr'nin New Arab'tan çevirdiği habere göre, geçişin kapatılması kıyı şeridindeki üreticiler için ciddi bir ekonomik darbe oldu.

Kerem Şalom geçişi, yetkililerin Gazze'nin küçük ihracat sektörünün ana pazarlarından biri olan işgal altındaki Batı Şeria'ya giden bir giysi sevkiyatında gizlenmiş patlayıcılar bulunduğunu iddia etmeleri ve bunların bölgedeki sözde militanlara yönelik olmasından endişe etmeleri üzerine Pazartesi günü kapatıldı.

İsrail, daha fazla ayrıntıya girmeden ya da bulunan patlayıcılarla ilgili herhangi bir kanıt sunmadan, bir soruşturma ve "gerekli ayarlamaların" ardından geçişin yeniden açılmasının güvenli olduğunu söyledi.

Filistinli balıkçılar, işadamları ve hak savunucuları, kapatmanın, ayakta kalmak için büyük ölçüde İsrail ve Batı Şeria'ya yapılan ihracata bağımlı olan on binlerce işçi de dahil olmak üzere Gazze'nin 2 milyon insanına karşı bir tür toplu cezalandırma anlamına geldiğini söyledi.