İsrail cezaevlerinde 'sıkı yönetim'e başladı... Ortam gerginleşiyor

İsrail, 6 Filistinli mahkumun Gilboa Hapishanesi'nden kaçmasının ardından cezaevlerinde yönetimi sıkılaştırdı. Tutuklulara tanınan birçok yasal uygulamayı askıya alan ülkede hapishanelerin tehlikeli bir gerginliğe doğru seyrettiği aktarıldı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

İsrail'de Hapishaneler İdaresi Filistinli tutuklulara cezai tedbirler uyguladığı konusunda uyarı aldı. Tutuklu Danışma Bürosu, bunun hapishanelerdeki gerilimlerde "ciddi bir artışa" yol açabileceğini belirtti.

Aksam.com.tr'nin Ortadoğu haber sitesi Middle East Monitor'dan aktardığı habere göre, mahkumların dışarıda geçirmelerine izin verilen süreyi bir saate indirildi ve herhangi bir zamanda cezaevi bahçesinde olacak tutuklu sayısında azaltma yoluna gidildi. İdare mahkumların, sabun da dahil olmak üzere temel ihtiyaç maddelerini aldıkları dükkânlar kapattı ve İslami Cihad hareketinin üyesi olan mahkumları farklı cezaevlerine taşıdı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü Mahkum İşleri Kurumu, avukatların ve aile ziyaretlerinin de yasaklandığını söyledi.

Tutuklu Danışma Bürosu, "cezaevi yönetiminin mahkumlara uyguladığı cezai tedbirler ışığında cezaevlerinin tehlikeli bir tırmanışın eşiğinde olduğunu" vurguladı.