İşgalin perde arkası! ''Ruslar müzakere etmek zorunda kalacak''

Eski Estonya Savunma Kuvvetleri Komutanı Riho Terras, Rusya'nın işgali konusunda Ukraynalıların panikten kaçınmasına değinerek, ''Ukrayna, Rusları 10 gün oyalamayı başarırsa, Ruslar müzakere etmek zorunda kalacaklar'' dedi.

AKSAM.COM.TR

Estonya'nın eski Savunma Kuvvetleri Komutanı Riho Terras, Twitter hesabından Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Urallar'da Rus Oligarklarla toplantı yaptığını aktaran Terras, Putin'in planına göre tüm savaşın 1 ila 4 gün içinde biteceğini düşündüğünü aktardı.

Rusya'nın bir taktik planı olmadığına vurgu yapan Riho Terras, savaşın günlük maliyetinin 20 milyar doları bulduğunu kaydetti. Rusya'nın Ukrayna için en fazla 3-4 günlük roketleri olduğunu ve roketleri idareli kullandığını sözlerine ekleyen Terras, "Silahları yok. Tula ve 2 Rotenberg fabrikası silah siparişlerini fiziksel olarak yerine getiremiyor." dedi.

Bir sonraki Rus silahlarının üretiminin 3-4 ay sürebileceği bilgisini paylaşan Terras, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeterince hammaddeleri yok. Daha önce ağırlıklı olarak Slovenya, Finlandiya ve Almanya'dan tedarik edilen silahlar şimdi kesildi."

"RUSYA MÜZAKERE ETMEK ZORUNDA KALACAK"

Ukrayna'nın Rusya'yı 10 gün oyalamayı başarması halinde, Rusya'nın müzakerelere girmek zorunda kalacağını ifade eden Estonya'nın eski Savunma Kuvvetleri Komıtanı, Rusya'nın parası, silahları ve kaynaklarının olmadığının altını çizdi.

Rus spetsnazların 18 Şubat'tan beri Kiev yakınlarında olduğunu söyleyen Terras, Rusya'nın amacının Kiev'i alıp kukla bir rejim kurmak olduğunu ve panik yaratmak için masum sivillere, kadın ve çocuklara karşı provokasyonlar hazırladıklarını belirtti.

"RUSLAR KARŞILAŞTIKLARI ŞİDDETİN ŞOKUNDALAR"

Riho Terras, Rusya'nın hedefinin sivillerin, silahlı kuvvetlerin teslim olması ve Zelenskiy'nin kaçması olduğunu anımsatarak "Rusya'nın tüm planı paniğe dayanıyor. Önce Kharkiv'in teslim olmasını bekliyorlar, böylece diğer şehirler de kan dökülmesini engellemek için davayı takip edecekler. Ruslar, karşılaştıkları şiddetli direnişin şokundalar." dedi.

Füze saldırılarının gözdağı vermek amacıyla yapıldığını söyleyen Eski Estonya Savunma Kuvvetleri Komutanı Riho Terras, sözlerini şu sözlerle sonlandırdı:

"Ruslar saldırının gerçekten olduğundan daha büyük görünmesini sağlamak için konut binalarını "yanlışlıklar" vurmak için rastgele ateş ediyorlar. Ukrayna güçlü kalmalı ve biz de yardım sağlamalıyız"