İşgalci İsrail'in Gazze katliamında 39. gün

Cibaliya Mülteci Kampı ve Şifa Hastanesi gibi noktaları hedef alan işgalci İsrail ordusunun ambulansları engellemesi nedeniyle saldırıların olduğu bölgelerdeki yaralılara ve enkaz altındakilere ulaşılamadığı ifade edildi.

AA

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 39. gününde şiddetlenerek sürüyor.

Hamas, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Gazze'deki "hastanelerin ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığı" yönündeki açıklamalarının, işgalci "İsrail'in işlediği suçları kapatmak için Avrupa'nın uydurduğu bir kılıf" olduğunu belirtti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'nı hedef aldığı ifade edildi.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir binanın bombalanması sonucu ölenler ve yaralananlar olduğu bildirildi.

İŞGALCİ İSRAİL'İN SALDIRILARI, YARARLILARA VE ENKAZ ALTINDAKİLERE AMBULANS ULAŞMASINI ENGELLİYOR

Filistin Kızılayı, Gazze'de bulunan ekiplerinin, işgalci İsrail güçlerinin ambulansları engellemesi ve hedef alması nedeniyle saldırıların olduğu bölgelerdeki yaralılara ve enkaz altındakilere ulaşamadığını açıkladı.

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, işgalci İsrail'in 3 gündür kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesi'ndeki hasta, yenidoğan ve yaralıların tahliye edileceği güvenli bir yer bulunmadığını söyledi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, işgalci İsrail tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nin avlusunda yüzlerce cesedin biriktiğini, bunun bir salgının ve gerçek felaketin habercisi olduğunu kaydetti.

UNRWA GAZZE DİREKTÖRLÜĞÜ, YAKIT TEDARİK EDİLMEDİĞİ İÇİN İNSANİ OPERASYONLARININ DURACAĞINI BİLDİRDİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), işgalci İsrail güçlerinin, kuzeydeki Filistinlileri sürdüğü Gazze'nin güneyinde yer alan BM binasına düzenlediği son saldırının bölgede artık güvenli bir yer bulunmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'ye yakıt girişine izin verilmediği için insani operasyonlar 48 saat içinde duracak. Gazze'ye 7 Ekim'den beri yakıt verilmiyor. İkisi de hayat kurtaracak: Hastane için mi yoksa temiz su için mi yakıt kullanılmalı, zor bir karar. Ne yazık ki bu farazi bir soru değil." ifadesini kullandı.

Hamas, işgalci İsrail'in Gazze'de gerçekte olmayan "hayali ilerleme" propagandası yapmaya ve kendi halkına karşı "psikolojik savaş" yürütmeye çalıştığına dikkati çekerek, Filistinli savaşçıların işgalci İsrail ordusuna karşı nitelikli operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

İşgalci İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine gerçekleştirdiği saldırılarda 3 evin yıkıldığı, bir kişinin fosfor dumanından etkilendiği bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi içerisinden İşgalci İsrail güçlerine ateş açıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu kaydedilerek, "İddiaları hastanenin daha fazla hedef alınmasını ve kuşatılmasını teşvik etmeye yönelik bariz bir girişim olarak görüyoruz." ifadesi kullanıldı.

İŞGALCİ İSRAİL, ESİR TAKASI KONUSUNU ERTELİYOR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail'in, esir takası konusunu ertelediğini belirtti.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine operasyonlar düzenlemesiyle eşzamanlı olarak internet erişimi ve telefon iletişimini kestiği kaydedildi.

İşgalci İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gece boyunca düzenlediği baskınlarda 2'si çocuk 31 Filistinliyi gözaltına aldı.

Gazze'de etkili olan sert rüzgar ve yağış, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin yaşama tutunmaya çalıştığı çadırları yıktı; bazılarında su baskınlarına yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "Gazze'deki 36 hastaneden 22'si yani yarıdan fazlası yakıt yetersizliği, saldırılar ve güvenli olmayan ortam nedeniyle hizmet dışı kaldı." açıklamasını yaptı.

İŞGALCİ İSRAİL'İN DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN: "BİZE GÖRE (DİPLOMATİK) GERİ SAYIM YOK"

İşgalci İsrail ordusunun bombardıman ve saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze'de harabeye çevrilen bir okulda askerlerin kutlama yaptıkları ortaya çıktı.

Askerlerin kutlaması, İşgalci İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamayla yayınlanan videoda görüldü.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı iki üç hafta içinde uluslararası baskıların artacağını ama durmayacaklarını söyledi.

Cohen, "Bize göre (diplomatik) geri sayım yok." değerlendirmesinde bulundu.

İŞGALCİ İSRAİL, 7 EKİM'DEN BU YANA YAKLAŞIK 8 MİLYAR DOLAR BORÇLANDI

İşgalci İsrail ordusu, topyekun kuşatmaya alarak havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki parlamento binasını işgal etti.

İşgalci İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları başlattığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 30 milyar şekel (7,8 milyar dolar) borçlandığını duyurdu.

İşgalci İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve diğer Filistinli silahlı gruplarla sıcak çatışmaların yaşandığı kuzeydeki Lübnan sınırında işaret ederek, "Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak." dedi.

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'deki Filistinlilerin başka ülkelere gönüllü göç etmesinin "doğru insani çözüm" olduğunu iddia etti.

İŞGALCİ İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, işgalci İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, işgalci İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İşgalci İsrail, 7 Ekim'den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365'i asker 1200'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgalci İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te de işgalci İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 196 Filistinliyi öldürdü.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İşgalci İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.