İşgalci İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 12 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze'nin orta kesimi ve kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin toplu bulunduğu yerlere ve kaldığı bir çadır ile bir eve düzenlediği hava saldırısında biri çocuk 12 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nden bir sağlık kaynağının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Beyt Hanun'a düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

İlk yardım ekiplerinin bildirdiğine göre, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlenen İsrail saldırısında 6 kişi can verdi.

Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki bir sağlık kaynağının AA muhabirine bildirdiğine göre, kentteki Ahmed el-Kürdi Okulu'nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir çadıra düzenlenen İsrail hava saldırısında bir çocuk öldü.

Görgü tanıkları, Nusayrat Kampı'nın batısında İsrail hücum botları, helikopterleri ve askeri araçlarından yoğun silah atışlarının yapıldığını, kampın kuzeyinde İsrail ordusunun bazı binaları havaya uçurduğunu belirtti.

İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'nin muhtelif bölgelerinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bölgelere hava saldırıları devam ediyor.