İşgal ordusu Refah'ta katliam yaptı! Türkiye'den İsrail'e sert tepki: Lanetliyoruz

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmuyor. İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 45 Filistinli hayatını kaybetti. Türkiye'den işgal ordusunun katliamına peş peşe sert tepkiler geldi.

AA

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 234 gündür aralıksız sürüyor.

İsrail, genç, çocuk yaşlı demeden binlerce masum insanı katlederken, dünyadan bu soykırıma tepkiler artarak devam ediyor.

İSRAİL REFAH'TA KATLİAM YAPTI

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

Saldırıda en az 45 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'DEN İSRAİL'İN SALDIRISINA SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından, İsrail ordusunun, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Çelik, paylaşımında şunları kaydetti:

"İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktırlar."

İŞTE DAKİKA DAKİKA GAZZE'DE YAŞANANLAR

13:00 Katar, Belçika ve UNRWA, İsrail'in Refah saldırısını kınadı

10:43 Belçika Başbakan Yardımcısı De Sutter, İsrail'in Refah'taki kampı bombalamasına tepki gösterdi

10:30 İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği saldırıda 7 Filistinli öldü

10:25 İsrail, İspanya'nın Doğu Kudüs'teki konsolosluğunun Batı Şeria'daki Filistinlilere hizmet vermesini yasakladı

10:12 AB Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in, UAD'nin durdurmasını istediği saldırıları sürdürdüğünü belirtti

09:40 İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İşgalci İsrail gece boyunca saldırdı: Çok sayıda can kaybı

09:18 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Refah'ta bu sayıda ölü ve yaralıyı barındıracak hastane yok

07:30 İran: İsrail kaynaklı nükleer tehdit, bölgeyi nükleer silah tutumunu gözden geçirmeye zorlayacak

06:00 İsrail'in Refah kentine yönelik saldırıları, ABD İstanbul Başkonsolosluğu ve İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

04:30 Kanada'nın başkenti Ottava'da bulunan Ottawa Üniversitesi'nde Filistin destekçisi öğrenciler, Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla kampüste kamp kurdu.

04:14 İsrail'in Refah'ta Filistinli sivillerin bulunduğu kampa savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırı, İstanbul'un farklı noktalarında protesto edildi.

02:16 Fransız siyasetçiler İsrail'in Refah'taki kampı bombalamasına tepki gösterdi

01:55 Filistin: "İsrail ordusunun Refah'ta yerinden edilenleri hedef alması, tüm sınırları aşan bir katliam"

01:30 BM: Yardımlara sadece onlarca kilometre uzakta olan Gazze halkı kıtlığa doğru gidiyor

01:29 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirterek, "Yapılan bu hain ve kalleş saldırılar, İsrail'in bir devlet gibi değil terör örgütü gibi davrandığının en büyük kanıtıdır." ifadesini kullandı.

01:21 İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti

00:54 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Refah'ta sivil halka yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, "İnsanlıktan en küçük nasibi olan herkesi hukuktan ve haktan yana olmaya ve bu barbarlığı acilen durdurmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

00:51 Suudi Arabistan ve Mısır, İsrail'in el koyduğu vergi gelirlerini Filistin'e geri vermesini istedi

00:20 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail savaş uçaklarının çadırları bombalayarak masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz