İşgal ordusu bozguna uğradı: İsrail askerleri esir alındı

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 233 gündür aralıksız sürüyor. İşgal ordusu kadın çocuk demeden katliamlara devam ederken, El-Kassam Tugayları Gazze Şeridi'nde bir grup İsrail askerini esir aldıklarını açıkladı.

AA

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmuyor.

İsrail, genç, çocuk yaşlı demeden binlerce masum insanı katlederken, dünyadan bu soykırıma tepkiler artarak devam ediyor.

HAMAS'TAN İSRAİL'E BÜYÜK DARBE: ESİR ALDIK

Hamas Hareketi'nin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde düzenledikleri operasyonda pusuya düşürülen İsrail askerlerinden yeni esirler aldıklarını duyurdu.

El-Kassam'ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada, "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinden bir grubu Cibaliya'daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

Ebu Ubeyde, tünele çekilen İsrail askerleriyle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiğini ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde'nin konuşması sırasında, tüneldeki operasyon sırasında öldürülen bir İsrail askerinin kaldırılmasının yanı sıra İsrail askeri elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler paylaşıldı.

İsrail ordusunun, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esirler alındığı belirtilirken, esir askerlerin sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA GAZZE'DE YAŞANANLAR

14:49 İsrail polisinin korumasındaki 145 fanatik Yahudi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

12:55 İsrail askerleri, Batı Şeria'daki baskınlarda en az 20 Filistinliyi gözaltına aldı

12:40 Gazze'de can kaybı 35 bin 984'e yükseldi

12:30 İsrailli tabur komutanı Binbaşı Eitam, Gazze Şeridi'nde keskin nişancı kurşunuyla yaralandı

11:30 Mısır basını, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan yardım tırlarının Gazze'ye girmeye başladığını duyurdu

06:20 İsrail ordusunun gece Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılarda ölü ve yaralılar var

11:36 Mısır basını, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan yardım tırlarının Gazze'ye girmeye başladığını duyurdu

Mısır yardım tırlarının Gazze'ye girmeye başladığını duyurdu

05:32 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus ve Cenin kentlerine askeri araçlarda baskınlar düzenledi.

02:24 Hizbullah, İsrail ile çıkan çatışmada 2 mensubunun öldüğünü duyurdu

01:36 El-Kassam Tugayları: "Gazze Şeridi'nde bir grup İsrail askerini esir aldık"

01:03 Uluslararası Adalet Divanının kararına rağmen İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti.

00:14 İsrail polisi, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin istifası talebiyle başkent Tel Aviv'de düzenlenen gösteriye TOMA ve atlı birliklerle müdahale etti.