Irkçılık anketi

Almanya’da devletin yapacağı ankete “Evde hangi dili konuşuyorsunuz” da eklenecek. Cevap vermenin zorunlu olduğu ankette, doğru cevap vermeyenlere bin euro para cezası kesilecek. 

Almanya, ülkedeki göçmenlerin kendi dört duvarı arasında hangi dili konuştuklarını öğrenmeye hazırlanıyor. Devlet tarafından yapılan “Mikrozensus” araştırmasında öngörülen değişiklikle göçmenlere “Evde hangi dili konuşuyorsunuz?” diye sorulacak. 2017 yılından itibaren yaklaşık 800 bin kişi, gönderilecek olan formlardaki sorulara zorunlu olarak yanıt verecek. 

KÜLTÜREL UYUM BAHaNESİ 

Dil sorusunun ilk kez yönlendirileceği araştırmaya yanlış bilgi veren ya da cevap vermeyenlere 1000 avro para cezası da verilebilecek. Kültürel entegrasyon evde konuşulan dille bağlantılı hükümetin “dil” sorusuyla uyumun hangi düzeyde olduğunu tespit etmeyi amaçladığı, kültürel uyumun evde hangi dilin konuşulduğuyla yakından bağlantılı olduğu tezini savunduğu belirtiliyor. 

İncirlik için diplomasi trafiği 

Merkel, Prag temasları sırasında Türkiye ile Almanya arasında uzun süredir devam eden İncirlik krizine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Merkel, “DAEŞ karşıtı koalisyon uçaklarının İncirlik’ten uçmaya devam etmesini bekliyorum. Almanya’nın bir parlamento ordusuna sahip olduğu göz önünde bulundurulmalı ve Alman vekiller istedikleri zaman İncirlik’i ziyaret edebilmeli” dedi.