İran'ın yeni dini lideri belli oldu

İran'ın yeni dini lideri belli oldu. İran, Hamaney'in halefinin seçildiğini ancak güvenlik gerekçesiyle ismin açıklanmayacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

İran'ın yeni dini lideri belli oldu. İran yeni liderin ismini güvenlik gerekçesiyle açıklamayacak.

"HAMANEY'İN YERİNE GEÇECEK HERKESİ TAKİP EDECEĞİZ"

İsrail'den İran'daki yeni dini lider seçimine yönelik açıklama geldi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, ABD iş birliğiyle düzenlenen saldırıda öldürülen İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in yerine seçilecek yeni isme yönelik tehditkar ifadeler kullanıldı.

Açıklamada, "Hamaney'in etkisiz hale getirilmesinin ardından İran'ın terör rejimi kendini yeniden inşa etmeye ve yeni bir lider seçmeye çalışıyor. Yıllardır toplanmayan İran Uzmanlar Meclisi yakında Kum kentinde bir araya gelecek. İsrail devletinin elinin, her halefi ve halef belirlemeye çalışan herkesi takip etmeye devam edeceğini size söylemek istiyoruz. Halef seçimi toplantısına katılmayı planlayan herkesi uyarıyoruz: Sizi de hedef almaktan tereddüt etmeyeceğiz. Bu bir uyarıdır" denildi.