Interpol peşinde firari et derdinde!

Angola'nın eski Başkanı José Eduardo dos Santos'un kızı, birçok suçtan aranırken Nusret Gökçe'nin restoranında ortaya çıktı.

Angola'nın eski Başkanı José Eduardo dos Santos'un kızı Isabel dos Santos (49), birçok suçtan aranırken Nusret Gökçe'nin Dubai'deki restoranında ortaya çıktı. Zimmetine para geçirme, dolandırıcılık, nüfuz ticareti ve kara para aklama gibi suçlardan dolayı Interpol'ün hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkardığı Isabel dos Santos'un fotoğraflarını bir arkadaşı Instagram'dan paylaştı. Görüntülerde Nusret'in, eski başkan babası yönetimdeyken yaklaşık 5 milyon dolarlık para aklamayla suçlanan Isabel dos Santos'a elleriyle et yedirdiği görüldü. Interpol'e göre Isabel, genellikle Portekiz, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde kalıyor. Hakkındaki iddialar için politik işkencenin kurbanı olduğunu söyleyen Isabel, suçsuz olduğunu savundu. Nusret'in Isabel'in Interpol tarafından arandığı hakkında bilgisinin olup olmadığı bilinmiyor.

2017 yılına kadar 38 yıl boyunca Angola'yı yöneten eski devlet başkanının kızı Isabel, Afrika'nın en zengin kadını unvanını taşıyor.