İngiltere'nin en büyük ikinci şehri battı: Bütçe kadın-erkek eşit ücret talebini kaldıramadı

Britanya'nın ikinci büyük şehri Salı günü iflasını ilan etti ve toplam 760 milyon Sterlin (956 milyon Dolar) tutarındaki kadınların erkeklerle eşit ücret alma taleplerinin ardından gerekli olmayan tüm harcamaları durdurdu.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin CNN'den çevirdiği habere göre, bir milyondan fazla kişiye hizmet veren Birmingham Belediye Meclisi Salı günü 114. Madde uyarınca temel hizmetler dışındaki tüm harcamalarını durdurdu.

İhtarnamede, açığın 650 milyon £ (yaklaşık 816 milyon $) ile 760 milyon £ (yaklaşık 954 milyon $) arasındaki kadın ve erkeklerin eşit ücret taleplerinin ödenmesinde yaşanan güçlükler nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Şehir şimdi 2023-24 mali yılında 87 milyon sterlin (109 milyon dolar) açık vermeyi bekliyor.

Birleşik Krallık'ın PA Media haber ajansına göre, konseyin başkan yardımcısı Sharon Thompson Salı günü konsey üyelerine "konseyin tarihi eşit ücret yükümlülüğü endişeleri de dahil olmak üzere uzun süredir devam eden sorunlarla" karşı karşıya olduğunu söyledi.


Thompson ayrıca kısmen Birleşik Krallık'ta iktidardaki Muhafazakar Parti'yi suçlayarak Birmingham'ın "birbirini izleyen Muhafazakar hükümetler tarafından 1 milyar sterlinlik fonunun elinden alındığını" söyledi.

"Konsey önemli zorluklarla karşı karşıya olsa da, şehir hala iş için çok açık" diye ekledi.

Bütçe eşit ücret taleplerini kaldıramadı

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın sözcüsü Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada "Açıkçası kendi bütçelerini yönetmek yerel olarak seçilmiş konseylerin görevidir." Sözcü, hükümetin "bu amaçla kendileriyle düzenli olarak temas halinde olduğunu ve yönetim düzenlemelerine ilişkin endişelerini dile getirdiğini ve konsey liderinden vergi mükelleflerinin parasının en iyi şekilde kullanılmasına ilişkin güvence talep ettiğini" sözlerine ekledi.

Konseyin lideri John Cotton da BBC'ye verdiği demeçte, eşit ücret talepleri faturasının üstesinden gelmek için konseye yeni bir iş modeli getirileceğini söyledi.