İngiltere'den Rusya'yı kızdıracak adım: Putin için saklanacak yer kalmayacak

Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili ABD'nin açıklamalarının ardından Rusya'yı kızdıracak bir hamle de İngiltere'den geldi. İngiliz Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamasında, ''Putin'in için artık saklanacak hiçbir yer kalmayacak'' dedi.

AA-DHA-İHA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Ukrayna krizini görüşmek üzere toplanması beklenirken İngiltere'den çarpıcı açıklalamar geldi. İngiliz Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamasında, "Putin'in için artık saklanacak hiçbir yer kalmayacak" dedi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına yığınak yaptığının öğrenilmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi .Rusya'dan 'Savaş istemiyoruz' açıklamaları sürerken Batı ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ihtimali üzerine hareket etmeye başladı. Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Rusya Ukrayna krizi gündemi ile toplanması beklenirken İngiltere'den çarpıcı açıklamalar geldi.

Ajanslar "son dakika" koduyla duyurdu! Tarihi ziyarette BAE'ye balistik füze fırlatıldı

HESAP SORMA SÖZÜ

ABD Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda yaptırımları artırmak için NATO müttefikleriyle birlikte Moskova'dan hesap sorma sözü verdi.

PUTİN'E GÜÇLÜ BİR MESAJ GÖNDERİLMELİ

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı Putin'e Ukrayna'ya yönelik herhangi bir saldırganlığın çok yüksek bir maliyeti olacağına dair güçlü bir mesaj göndermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Yine ateşle oynuyorlar! 2017'den bu yana en büyük füze fırlatıldı

BMGK TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin talebi üzerine bugün, Ukrayna krizini görüşme üzere toplanacak. ABD'li üst düzey bir yetkili, BMGK'de yapılması planlanan toplantı hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'dan Ukrayna sınırına neden 100 binden fazla asker konuşlandırdığını açıklamasını isteyeceğini söyledi.

DİPLOMASİ Mİ, ÇATIŞMA MI?

Önleyici diplomasi kapsamında BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdıklarını belirten yetkili, toplantının dünya güçlerinin diplomasiyi mi yoksa çatışmaya doğru bir yolu mu tercih edeceklerinin kayıtlara geçmesi açısından da önem taşıdığını ifade etti.

AB'den Ukrayna'ya destek Rusya'ya uyarı: Güvenliği bizim de güvenliğimizdir

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya-Ukrayna krizini ve İngiltere'nin bu krizdeki rolünü Telegraph gazetesindeki köşe yazısında değerlendirdi. Truss, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik faaliyetlerinin Avrupa güvenliğinin temelini zayıflattığını ifade etti.

Rusya ile diplomasi yolunun zorlanacağını vurgulayan İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, "Başbakan, önümüzdeki günlerde Başkan Putin ile görüşerek ve bölgeye seyahat ederek diplomatik çabalara öncülük edecek. İngiltere, diplomasi yolunu izlemesi için Rusya'ya baskı uygulamak için BM Güvenlik Konseyi'ndeki görüşmelere katılacak."

Kriz Atlantik'e taşınıyor! Savaş gemileri yola çıktı

"Ben de önümüzdeki iki hafta içinde Moskova'ya uçacağım. Şu anda Ukrayna sınırında 100 binden fazla asker toplandı. Rusya daha önce Ukrayna'ya saldırdı, 2014'te Kırım'ı yasadışı bir şekilde ilhak etti ve Donbas bölgesine savaş getirdi. Yani tehlike gerçek" dedi.

"RUSYA, AVRUPA GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKUYOR"

Bakan Truss, İngiltere olarak 'özgürlük ve demokrasiyi' savunmada pay sahibi oldukları için gurur duyduklarını ifade ederek, "Yine de Rusya, pervasız davranışı ve haksız saldırganlığıyla zor kazanılan bu Avrupa'nın bu ilerleyişini tehlikeye atıyor. Rusya için savaş alanından ziyade diplomatik olarak diyalog kurmak çok önemli.

ABD'li general ateş püskürdü: Sonucu korkunç olur

STRATEJİK HATA OLUR

"Bu nedenle, NATO'daki müttefiklerimizle birlikte ve G7 Başkanlığı aracılığıyla birçok kez, Rusya'nın Ukrayna'yı daha fazla işgal etmesinin, ortaklarımızla benzeri görülmemiş bir koordineli yaptırım paketi de dahil olmak üzere, ciddi maliyetleri olan büyük bir stratejik hata olacağını söyledik" dedi.

Yunan basınından çarpıcı Türkiye itirafı: Hiçbir şey elde edemedik

"PUTİN'İN İÇİN SAKLANACAK HİÇBİR YER OLMAYACAK"

Liz Truss İngiltere'nin Rusya'nın ekonomik hedeflerini "çok daha geniş bir yelpazede" hedefleyen Yaptırım yasasının da açıklanacağını duyurdu. Truss yaptığı açıklamada "Putin'in için saklanacak hiçbir yer olmayacak" dedi.

Dünyayı tedirgin eden gelişme! Ukrayna sınırına kan sevkiyatı

İNGİLİZ ASKERLERİ SAVAŞA GİRER Mİ?

Öte yandan BBC'de yayına katılan Liz Truss, Rusya'nın saldırması halinde İngiliz askerlerinin Ukrayna tarafında savaşıp savaşmayacağına ilişkin soruya, "Bu pek olası değil. Yaptığımız şey, Ukraynalı askerleri eğitmek. Böylece Ukrayna'da 20 bin asker eğittik.

Son Dakika Haberi: Rusya-Ukrayna savaşı olacak mı? Lavrov'dan dikkat çeken açıklama!

Ukrayna Donanmasına destek vererek tanksavar füzeleri, savunma silahları sağladık. Ukrayna enerji sektörüne daha fazla bağımsız olmalarına yardımcı olmak için destek veriyoruz. Bu yüzden gerçekten elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz" yanıtını verdi.

Yunan diplomat, Türkiye konusunda ABD'ye kin kustu: F-16 konusunda da bizi satabilir

'RUS ŞİRKETLERE YAPTIRIM GÜNDEMDE'

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss İngiltere'nin Rusya'nın ekonomik hedeflerini 'Çok daha geniş bir yelpazede' yaptırım yasasını açıklayacağını duyurdu. Truss yaptığı açıklamada "Putin'in için saklanacak hiçbir yer olmayacak" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Rus iş insanlarına yönelik yaptırım tehdidinin Britanya'nın yatırım iklimine zarar vereceğini ve Avrupa'da gerilimleri alevlendireceğini savundu.

Peskov ayrıca, İngiltere'nin atacağı her hangi bir yaptırım adımına Rusya'nın çıkarlarının temel alınarak yanıt verileceğini de vurguladı.

RUSYA'DAN İNGİLTERE'YE JET YANIT!

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Rus iş insanlarına yönelik yaptırım tehdidinin Britanya'nın yatırım iklimine zarar vereceğini ve Avrupa'da gerilimleri alevlendireceğini savundu.

Peskov ayrıca, İngiltere'nin atacağı her hangi bir yaptırım adımına Rusya'nın çıkarlarının temel alınarak yanıt verileceğini de vurguladı.