İngiltere'de koltuk savaşı kızışıyor! ''Yalan söyleyeceğime kaybederim''

İngiltere'nin başbakan adayı Rishi Sunak, Başbakanlığı ekonomik krizle nasıl başa çıkmayı planladığına dair yanlış bir vaatle kazanmaktansa, liderlik yarışını kaybetmeyi tercih edeceğini söyledi.

aksam.com.tr

Adaylar, İngiltere genelinde seçimlerde oy kullanacak olan Muhafazakar Parti üyeleri tarafından sorgulanmaya devam ederken, yükselen enflasyon ve fiyatlar konusu gündeme hakim oldu.

Sunak, Çarşamba gecesi BBC röportajında, Kovid-19 karantinası boyunca bakan olarak çalışmasına atıfta bulunarak, "İnsanlar beni sicilime göre yargılayabilir" dedi.

Rishi Sunak, yaşam pahalılığının baş gösterdiği krizde fkair ailelere yardım etmeye kararlı olduğunu ve kış mevsiminde bu yardımları daha da fazlalaştırarak olabildiğince çok aileye dokunmak istediğini açıkladı.

Ekonomik yardıe, eski maliye bakanının ısrar ettiği vergi indirimlerinin en çok ihtiyacı olanlardan ziyade daha zengin hanelere fayda sağlayacağına söz veren rakibi Dışişleri Bakanı Liz Truss ile arasındaki temel ayrım çizgisi haline geldi.

Sunak, "Yanlış bir sözle kazanmaktansa kaybetmeyi tercih ederim. Bu vergi indirimini ve ekonomil yardımları yapmaya kararlıyım. Bu kış çok zor geçecek. İlk tercihim her zaman insanlardan para almamaktır" ifadelerini kullandı.

Rishi Sunak sözlerini şöyle bitirdi:

Milyonlarca insanın enflasyon, özellikle de enerji maliyeti konusunda endişeli olduğunu biliyorum. Eğer başbakan olursam, desteğe en çok ihtiyacı olan aileleri desteklemekte daha da ileri gideceğim çünkü durum bunları açıkladığımdan daha kötü.

"Milyonlarca insanın enflasyon, özellikle de enerji faturalarının maliyeti konusunda endişeli olduğunu biliyorum... Eğer ben başbakan olursam, desteğe en çok ihtiyacı olan aileleri desteklemekte daha da ileri gideceğim çünkü durum bunları açıkladığımdan daha kötü. Önlemler bu yılın başlarında" dedi Sunak.