İngiltere: Putin, Ukrayna'da ''barbarca taktikler” kullanıyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da ''barbarca taktikler” kullandığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'yı barbarca taktiklerle işgal ettiğini ifade etti.

Johnson, Rusya'nın Ukrayna'da bozguna uğrayacağını ifade ederek, İngiltere'nin uzun vadeli bir krize hazır olduğunu söyledi.

"Gökhan" füzesi Türkiye için neden önemli? Dikkat çeken Yunanistan detayı

Dünyayı sarsan iddia! Daha şiddetli saldıracaklar

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON'DAN UKRAYNALILARA: "200 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ KABUL EDEBİLİRİZ"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya saldırılarının ardından ülkelerinden ayrılan Ukraynalıların sayısının artmasının ardından bir mülteci akını yaşanabileceğini ifade ederek, "Kesin sayıları hesaplamak zor ama 200 binden fazla kişiyi kabul edebiliriz" açıklamasını yaptı.

Rus işgali ne kadar sürecek? Moskova'dan kritik açıklama

Putin'in kızının vaftiz babası Rus oligark Sergei Roldugin AB'nin yaptırım listesinde

Ukrayna'da dehşete düşüren görüntü! Yönetim binası böyle vuruldu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Polonya ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna saldırısı nedeniyle mülteci sayılarının milyonlara ulaşabileceğini söyledi. Johnson, "Dün gece Biden ile konuştuğumda, şimdi başlayan insani acil duruma odaklandık. Putin'in işgali şimdiden yüz binlerce insanın evlerini terk etmesine neden oldu ve belki de milyonları bulan daha büyük bir kaçışa hazırlanmalıyız" dedi.

İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı... 3. Dünya Savaşı çıkar mı?

24 saat süre verdiler: Putin'i kına yoksa kovulursun

Bir ülke daha savaşa katılıyor: Nükleer silah yasağı kaldırıldı

Rusya'nın Ukrayna planı deşifre oldu: İki gün içinde düşecek

İngiltere'nin 200 bin Ukraynalıyı kabul edebileceğini söyleyen Johnson, "Kesin sayıları hesaplamak zor ama 200 binden fazla kişiyi kabul edebiliriz" açıklamasını yaptı.

220 MİLYON STERLİN YARDIM

Johnson "İngiltere, Ukrayna için acil durum ve insani yardım için 220 milyon sterlin sağlayacak. Polonya dahil komşu ülkelerde insani yardım için bin askeri hazırda bekletiyoruz" ifadelerini kullandı.