İngiltere Başbakanı Theresa May'dan Fransa açıklaması

İngiltere Başbakanı Theresa May, Nice'deki terör saldırısıyla ilgili, ''Hayat tarzımızı yok etmek isteyen bu vahşi katilleri yenmek için gayretlerimizi iki katına çıkarmalıyız.'' dedi.

Kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan May, Nice'de gerçekleştirilen saldırının kendisini sarstığını ve üzdüğünü söyledi. 

Saldırının, aileleriyle ulusal bir kutlamaya katılan masum insanları hedef aldığını ifade eden May, olaydan etkilenen İngiliz vatandaşı olup olmadığıyla ilgili net bir bilgi bulunmadığını kaydetti. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı arayacağını belirten May, "İngiltere geçmişte pek çok kez olduğu gibi bugün de Fransa ile omuz omuza duruyor." mesajını vereceğini aktardı.

"Eğer bu korktuğumuz gibi bir terör saldırısı ise o zaman hayat tarzımızı yok etmek isteyen bu vahşi katilleri yenmek için gayretlerimizi iki katına çıkarmalıyız." diyen May, bu yönde hem Fransa hem de dünyadaki diğer ortaklarıyla işbirliği yapacaklarını vurguladı.

İngiltere’de terör tehdidinin uzun süredir "ciddi" seviyesinde tutulduğunu hatırlatan May, "Bu, bir terör saldırısının çok muhtemel olduğu anlamına geliyor. Üst düzey yetkililer bugün daha fazla ne yapabileceğimizi gözden geçirecekler. Güvenlik birimlerimiz her zaman teyakkuz halinde." şeklinde konuştu.