İngiltere Başbakanı Boris Johnson corona virüse yakalandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın corona virüs test sonucu pozitif çıktı. Johnson, görevine karantinada devam edeceğini açıkladı. Öte yandan Boris Johnson ile fiziksel temas kuran İngiltere Sağlık Bakanı'nın test sonucu da pozitif çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medyadan, corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Johnson, virüsün belirtilerini hafif şekilde hissettiğini belirtti. 

Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, video konferanslar aracılığıyla hükûmete liderlik etmeyi sürdüreceğini açıkladı.

Başbakan Boris Johson gerekirse güvenlik güçlerinin seferber edebileceklerini, polisin kamu düzenini sağlamak için göstereceği faaliyetlere acil durum halinde, askerin de destek verebileceğini açıkladı.

Eylem planında, İngiliz hükümetinin tedbirler çerçevesinde okulların kapatılmasının, geniş çaplı etkinliklerin azaltılmasının ve evlerden çalışılmasının da değerlendirilebileceği ifade edildi.

Planda ayrıca İngiltere’de koronavirüs salgının zirve seviyesine ulaşması halinde, ülkedeki toplam iş gücünün beşte birinin hastalanmasının olası olduğu da kaydedildi.

Şu anda 51 koronavirüs vakasının bulunduğu İngiltere'de Sağlık Bakanı Matt Hancock duruma ilişkin şu ifadeyi kullandı: “Geniş çaplı bir bulaşmayla karşılaşmamız daha olası hale geliyor.”

'Önemli olan tokalaşmamak değil, elleri yıkamak'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, virüsün insanlarla selamlaşırken tokalaşmasına engel olmayacağını söyledi. Johnson ayrıca, korona hastalarının tedavi edildiği hastaneye yaptığı ziyaret sırasında da herkesle el sıkıştığını, önemli olanın el sıkışmamak değil, tokalaştıktan sonra elleri yıkamak olduğunu belirtti. Boris Johnson İnsanların kendi kararlarını vermekte özgür olduğunu söyledi.

SAĞLIK BAKANI'NIN DA TEST SONUÇLARI POZİTİF ÇIKTI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan sonra İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da korona virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Cumhurbaşkanlığından "koronavirüs" sitesi

Selçuk Bayraktar ilk kez paylaştı! İşte yerli solunum cihazından ilk görüntüler...

Sağlık çalışanı babasına kavuşmak isteyen küçük kızdan "Evde kalın" çağrısı