İngiliz Financial Times'tan çarpıcı analiz: Biden'ı köşeye sıkıştırdı

Financial Times yazdı: F-16 teklifi Biden'ı köşeye sıkıştırıyor. Laura Pitel imzalı makalede, S-400 sorunu sonrası Ankara'nın F-16'larla ilgili yeni teklifinin Biden yönetimini sıkıştırdığına dikkat çekildi: “Uçak satışı Türkiye'yi eleştirenlerce ‘yatıştırma' olarak görülür. Aksi halde Ankara'nın Rusya için yeni bahanesi olur.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, "Türkiye'nin savaş jeti arama çabaları Jeo Biden'ı sıkıştırıyor" başlığı ile bir analiz yayınladı. Laura Pitel imzalı makalede, Türkiye'nin, hava savunma sistemlerinde kendi gücünü geliştirerek bağımsız olma çabasına da vurgu yapıldı.

BOŞLUĞU DOLDURACAKLAR

Makalede, "Onlarca yıllık NATO üyesinin ABD tarafından 100 adet yeni nesil F35'lerinin teslimi iptal edildi. Ankara bir gün hava güçlerini kendi geliştirdiği Türk yapımı savaş uçaklarıyla doldurmayı amaçlıyor, o zaman kadar hava gücünün temelini F-35'ler oluşturacaktı. Bu durum Biden yönetimini sıkıştırıyor" denildi. Gazeteye konuşan ve Türkiye'nin yeni F-16'lar talebine onay verilmesini isteyen Avrupalı bir dış ilişkiler uzmanı ise "Eğer Amerikalılar bu satışı onaylamazsa Türkiye Rusya'dan ya da Çin'de satın alacak. Onların bu boşluğu doldurması gerekli" dedi.