İlk buluşma Putin'in arka bahçesinde

Moskova'nın Belarus'ta masaya oturma teklifini reddederek, diyalog için İstanbul'u işaret eden Zelenski, daha sonra Rusya'nın teklifini kabul etti. İlk müzakere için adres Belarus sınırı oldu.

Rusya, dört günlük işgal girişiminin ardından Belarus topraklarında müzakere masası kurmayı önerdi. Ukrayna lideri Zelenski ise Belarus'ta masaya oturma teklifini 'bize saldıran ülkede diyalog başlatmayız' diyerek reddetti. Zelenski müzakere için İstanbul'u işaret etti. Rusya müzakere için dün saat 15.00'e kadar süre vermişti. Bu sürenin dolmasının ardından Zelenski Belarus'ta görüşmeyi kabul etti.

GÖRÜŞME BELARUS SINIRINDA

Rusya lideri Putin, sürenin dolmasının ardından "Diyalog fırsatını harcadılar" demişti. Bu açıklamanın hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy'nin "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklaması geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenski ile görüştükten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den müzakereler için Rus heyetini geri çekmemesini rica ettiğini söyledi.