İlk adımlar tatmin edici değil! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Belgeler, beklentimizi karşılamaktan uzak

Gelen belgelerin Türkiye'nin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Top şimdi karşı tarafta” dedi. Çavuşoğlu, basın toplantısında ‘Turkey' diyen muhabiri de “Türkiye demek istediniz herhalde” diyerek uyardı. Muhabir, “Türkiye” olarak düzeltti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu ve konuk bakanlar, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, konuk bakanların Ankara'dan önce Hatay'ı ziyaret ettiğini kaydederek, "İrlanda ve Norveç, BMGK'nın Suriye insani dosyasından sorumlu ülkeler. BM sınır ötesi insani yardımlarını yerinde gördüler, incelediler. Yardımların devamı için BMGK'nın 2585 sayılı kararının yenilenmesi gerekiyor. İrlanda ve Norveç görev önergesinin uzatılması için yoğun çaba sarf ediyor" dedi. Soruların kabul edildiği bölümde Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik talepleriyle ilgili gelişmeleri paylaştı. Çavuşoğlu "Biz endişelerimizi, NATO ve iki ülkeye ilettik. Kendileriyle sürekli görüşüyoruz. NATO'dan da aynı şekilde uzlaşı belgesi geldi. İsveç Başdanışmanından bir belge geldi. Biz bu belgelerin bizim beklentilerimizi karşılamasından çok uzak olduğunu ilettik. Sonuçta 'ne zaman' diye sorulmaz. Bu ülkeler ne zaman ve nasıl endişelerimizi karşılayacak. Top şu an karşı ülkelerde. Mektup değil de cevaplarını beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Endişelerimizin karşılanması lazım " dedi.

'TURKEY' DİYEN MUHABİRE UYARI

Bakan Çavuşoğlu ve diğer iki bakanın ortak basın toplantısında, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin veto kararını soran gazeteci 'Turkey' ifadesini kullandı. Bunun üzerine muhabiri uyaran Çavuşoğlu "Türkiye demek istediniz herhalde" dedi. Muhabir "Elbette" yanıtını vererek sorusunu 'Türkiye' diyerek yeniden sordu.