İklim protestosu diye yolu kapattılar: Sürücü aracı üzerlerine sürdü

Portekizli sürücüler, Salı sabahı trafiğin yoğun olduğu saatlerde yoğun bir otoyolu kapatan iklim aktivistlerine karşı sabırlarını kaybederek durumu kendi ellerine aldılar.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin Portugal Resident'ten çevirdiği habere göre, Climáximo adlı bir gruptan aktivistler, yakındaki enerji şirketi Galp'i protesto etmek için Lizbon'un Segunda Circular otoyolunda oturdu.

İki protestocu da otoyola bakan bir yaya köprüsündeki kablolara asıldı.

Ancak protestonun sadece birkaç dakika sonra, sinirli sürücülerin eylemcileri kendileri taşımaya karar vermesiyle sona erdiği bildirildi.

Viral bir video, yaklaşık bir düzine sürücünün araçlarından inip küçük grubu hızla caddenin dışına sürüklemeden önce arabaların kornalarını aktivistlere doğru çaldığını gösteriyor.

Video X'te "End Wokeness" tarafından paylaşıldı ve "İklim aktivistleri Portekiz'de bir otoyolu kapatmaya çalıştı. Sürücüler çabucak sona erdirdi. Bu iş böyle yapılır."

Video büyük tepki çekti ve Çarşamba sabahı itibariyle 6 milyondan fazla görüntülendi.

Climáximo ayrıca X'te protestonun daha kapsamlı bir videosunu da paylaştı.

Grubun yıkıcı taktikleri, İngiltere merkezli iklim aktivistleri Extinction Rebellion tarafından kullanılanlara benziyor.

Extinction Rebellion, Greenpeace ve diğer gruplardan binlerce radikal iklim aktivisti, fosil yakıt endüstrisine verilen milyarlarca Euro'luk devlet sübvansiyonlarını protesto etmek için geçtiğimiz ay Hollanda'da bir otoyolu kapatmıştı.