İkiyüzlü İsrail

Adalet Divanı'nın Refah'taki saldırıları durdur dediği İsrail, bir yandan Refah'a saldırırken bir yandan da engeller çıkardığı ateşkes görüşmelerini Paris'te tekrar masaya getirdi.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) cuma günü İsrail hakkında Refah kentindeki saldırılarını durdurma kararı almasına rağmen İsrail ordusu Refah'ı vurmaya devam ediyor. Gazze'de katliamlarını sürdüren İsrail, bir yandan da engeller çıkarıp sonuca varılmamasını sağladığı ateşkes ve rehine takası için görüşmeler yapıyor.

PARİS'TE ÜÇLÜ GÖRÜŞME

İsrail devlet televizyonu KAN, Mossad Direktörü David Barnea'nın Fransa'nın başkenti Paris'te ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Tel Aviv yönetimiyle Hamas arasındaki rehine takası müzakerelerini yeniden canlandırmak için görüştüğünü açıkladı. Haberde, Barnea, Burns ve Al Sani'nin Paris'teki görüşmeleri sırasında "esir takası için yenilenmiş bir anlaşmayı teşvik etmek amacıyla İsrail ile Hamas arasındaki görüşmelerin genel hatlarını formüle etmek" için çalışacakları belirtildi. Toplantıya ilişkin taraflardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

MUHALEFET ANLAŞMA İSTİYOR

İsrail savaş konseyindeki bakanlar Beny Gantz ile Gadi Eizenkot ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın yanı sıra İsrail'in tüm güvenlik ve askeri birimlerinin (ordu, Mossad ve Şin-Bet/Şabak) başkanlarının Hamas ile bir anlaşmanın yapılması gerektiğini söyledikleri aktarılan haberde, buna rağmen anlaşmaya ilişkin İsrail'in Hamas'la ihtilaflı konulardaki tutumuna bağlı kalmakta ısrarcı olduğu kaydedildi.

HAMAS ONAY VERMİŞTİ

İsrail Savaş Kabinesinin 22 Mayıs'ta müzakere heyetine, ateşkes sağlanması ve rehine takası anlaşması yapılması için görüşmelere devam etme talimatı verdiği bildirilmişti. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada , İsrail'le dolaylı herhangi bir müzakerenin başarılı olması için "Saldırıların tamamen durması, işgal güçlerinin buradan çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve yardım girişlerinin kesintisiz yapılması" gerektiğini belirtmişti.

ADALET DİVANI'NI DİNLEMEDİ

İsrail saldırılarında yaralananlar , Ehli Baptist Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KATİL YİNE REFAH'A SALDIRDI

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Cuma günü İsrail hakkında Refah kentindeki saldırılarını durdurma kararı almasına rağmen İsrail ordusu dün Refah'a ikinci kez saldırı düzenledi. İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde Şireytih ailesine ait bir evi bombalaması sonucu bir kadın öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Öte yandan İsrail ordusu, Gazze kentinin kuzeyindeki Filistinlilerin sığındığı Al-Nazla okul binasına saldırı düzenledi. Aralarına çocuklarında bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.