İkinci el mağazasından 4 dolara tablo aldı: Eserin yüz binlerce dolar ettiği ortaya çıktı

Altı yıl önce New Hampshire'daki bir ikinci el mağazasından satın alınan 4 dolarlık bir sanat eseri, ünlü bir Amerikalı ressam tarafından yapıldığı ortaya çıktığı için alıcısına yüz binlerce dolar kazandırabilir.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin New York Post'tan çevirdiği habere göre, Ağustos 2017'de bir kadın, tamir edip yeniden satabileceği çerçeveler ararken Manchester, New Hampshire'daki bir Savers ikinci el mağazasında bir tablo keşfetti.

Eser hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan kadın, resmi 4 dolara satın aldı ve eve getirdi.

Bonhams Skinner müzayede evinden yapılan açıklamaya göre, eserin Newell Convers (N.C.) Wyeth eseri olduğu ortaya çıktı ve 19 Eylül'de 150.000 ila 250.000 dolar arasında bir fiyatla açık arttırmaya sunulacak.


Eser, Helen Hunt Jackson'ın Meksika-Amerika savaşından sonra Güney Kaliforniya'da yaşayan İskoç asıllı Amerikalı bir kızı anlattığı 1884 tarihli romanı Ramona'nın 1939 baskısı için hazırlanan dört parçalık serinin bir parçasıydı.

Müzayede evinin açıklamasına göre "Wyeth, eserinde Ramona ile üvey annesi Señora Moreno arasındaki gerilimi ustalıkla tasvir ediyor.''

Massachusetts doğumlu ressam ve illüstratör Wyeth, 3,000'den fazla tablosuyla, ABD'nin en popüler ressamlarından biri olarak tanınıyor.