İkinci dalgayla alarma geçen Çin'den yeni görüntü

Başkent Pekin'de yeniden başlayan korona virüsü vakaları sonrası bazı mahalleler karantinaya alınırken, binlerce kişiye de testler yeniden yapılmaya başlanmıştı. İkinci dalgayla alarma geçen Çin ise ilk hastanın görüntülerini yayınladı.


Pekin'de başlayan ve büyük endişe yaratan ikinci dalganın 'sıfırıncı hasta'sı yani yeniden artmaya başlayan koronavirüs vakalarındaki ilk hasta belli oldu.

ÇİN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Çin medyasında yer alan habere göre ortaya çıkan ikinci dalganın virüsü kapan ilk hastası Pekin'deki en büyük balık pazarından balık satın alan bir 'büyükbaba'. Tang adında ve 52 yaşında olduğu açıklanan adam yeni dalgada Covid-19 teşhisi konan ilk hasta oldu.

VİRÜSÜN KAYNAĞIYLA İLGİLİ ORTAYA ATILAN İDDİALAR

Çin’in Salı günü açıkladığı verilere göre, 27 yeni vaka daha tespit edilmiş ve böylece toplam yeni vaka sayısı da 106’ya yükselmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Acil Durum Programı Direktörü Mike Ryan ise yaptığı açıklamada yeni corona virüsü kümelerinin ortaya çıkışının “her zaman endişe verici bir durum” olduğunu belirterek, virüsün kaynağıyla ilgili ortaya atılan iddiaların tamamının şu aşamada varsayımdan ibaret olduğunu söylemişti.