İki ülke arasındaki gerilim had safhada: Son derece düşmanca bir karar!

Rusya-Ermenistan arasındaki gerilim sürüyor. Ermenistan'da Parlamentonun ilgili komisyonu, UCM'nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'nün onaylamasına olumlu yönde görüş verirken Kremlin bu hamleye ''son derece düşmanca bir karar'' diyerek tepki gösterdi.

AA

Ermenistan, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Roma Statüsü'nü onaylamaya hazırlanırken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov söz konusu adıma "son derece düşmanca bir karar" diyerek tepki gösterdi.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Ermenistan'ın, Rusya'nın Roma Statüsü'ne taraf olmadığını "iyi bildiğini" söyledi.

Ermenistan-Rusya gerilimi tırmanıyor: Desteği Batı'dan gördük!

Ermenistan'ın, UCM tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanmasına yönelik aldığı kararın da farkında olduğuna işaret eden Peskov, "(Ermenistan'ın Roma Statüsü kararı) Bu bize yönelik son derece düşmanca bir karar. Onaylayabileceğimiz bir durum değil." dedi.

Ermenistan'a soğuk duş: Azerbaycan kendi topraklarında operasyon yapıyor

Rusya ile Ermenistan arasındaki ilişkiler son dönemde gerginleşirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı da son olarak "dost olmayan" adımlar attığı gerekçesiyle Ermenistan'a nota vermişti.

Paşinyan'a bir darbe de Rusya'dan! Medvedev'den dikkat çeken paylaşım

Dünyanın konuştuğu zirve: Boşluğu Türkiye kapatacak